Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen chválí tým a kárá fanoušky

Verstappen chválí tým a kárá fanoušky

Pérez potřebuje dobrý start.

Max Verstappen je rád, že poté, co nebyl s vozem v pátek spokojen, se týmu přes noc podařil obrat. Pouze díky tomu mohl vyhrát kvalifikaci o 0.021 sekundy.

Celý tým tvrdě pracoval i v noci, abychom vůz změnili a dnes je to jeden opravdu rychlý závodní vůz. Ale i tak to byla velmi těsná kvalifikace,“ řekl Verstappen. „Závod bude určitě také těsný, ale pokud správně využijeme pneumatiky a neuděláme žádnou chybu, tak budeme mít dobrou šanci. Atmosféra je zde skvělá, doufám že fanoušci si to tady užívají. Slyším je i v kokpitu, cítím velkou podporu.

Někteří fanoušci mladého Nizozemce to však už začali s nadšením a podporou přehánět. Problémem jsou světlice, samozřejmě kouřící oranžovým kouřem. Jedna dopadla přímo na trať, druhá skončila za bariérou, v blízkosti traťových maršálů.

To je strašně hloupé,“ pokáral fanoušky úřadující šampion. „Držet dýmovnici v ruce je fajn, ačkoli všeho moc škodí. Ale házet je na trať je vysloveně blbost. Myslím, že osoba, která to udělala, byla odvedena z tribuny. Lidi, nedělejte to! Vy přicházíte o možnost sledovat dění na trati a my musíme přerušit to, kvůli čemu tady jsme.

Verstappen v sobotu rozbouřil oranžové moře. Foto: Red Bull

V samém závěru kvalifikaci přerušil a tím i předčasně ukončil Sergio Pérez, když ztratil kontrolu nad vozem ve 13. zatáčce. Jezdci za ním tak nemohli dokončit své finálové kolo a Mexičan bude na startu pátý.

"Škoda, bylo by to dobré kolo," řekl druhý jezdec aktuálního pořadí šampionátu. „Byl jsem agresivní na plynu a jemné pohlazení štěrku stačilo k tomu, abych ztratil zadek vozu. Doufám, že budu mít dobrý start a připojím se ke špičce, abych byl v boji o vítězství.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull