Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Whitmarsh se vrací s Astonem

Whitmarsh se vrací s Astonem

Naplánuje jeho skvělou budoucnost.

Bývalý šéf týmu McLaren přijal místo generálního ředitele Aston Martin Performance Technologies, ze kterého bude ovlivňovat budoucnost týmu Aston Martin ve F1. Do Astonu ho přizval Lawrence Stroll.

"Martin dostane vedoucí pozici. Bude mi asistovat a pomáhat mi s nastavením nového strategického směřování Aston Martin Performance Technologies a její dceřiných společností. Jedním z jeho úkolů bude během příštích čtyř až pěti let vést transformaci týmu Aston Martin Cognizant na tým šampionů F1 a za stejný čas vytvořit miliardový byznys," řekl kanadský podnikatel. "Martin už měl dlouhou a velmi úspěšnou kariéru v motorsportu, automobilovém byznysu, leteckém byznysu, námořním byznysu i v sektoru obnovitelných zdrojů energie. A už zná chuť vítězství ve F1. Proto je ideálním člověkem na to místo."

"Lawrence znám a vážím si ho už mnoho let pro jeho obchodnický instinkt a na pohled neomezené ambice,“ řekl 63letý Brit. „Stejně tak si u mě obrovský respekt zasloužil "Tým Silverstone", pokud ho tak mohu nazvat. Tím, že se pouštěl do boje se soupeři z vyšší váhové kategorie, ať už nesl kterékoliv z jeho předchozích jmen. Lawrence plánuje s Aston Martinem vyhrát šampionát F1 a já bych nikdy nabídku nepřijal, kdybych nevěřil, že je to naplnitelný plán."

Whitmarsh působil v McLarenu v letech 1989 až 2014. Foto: McLaren

Zdroj: Racer, úvodní foto: McLaren