Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton udělal krok vedle

Hamilton udělal krok vedle

Nastavení z druhého tréninku nebude dobré.

Mercedesy nastoupily do prvního tréninku ve velkém stylu, nikdo jim rychlostně nestačil. Valtteri Bottas byl rychlejší než Lewis Hamilton, to ale úřadujícího šampiona nemusí trápit, nakolik Fina čeká trest ztráty pěti míst na startu. Dokonalý pátek však ukončil druhý trénink, a nejen kvůli incidentu s Maxem Verstappenem. Hamiltonova strana garáže prý zabloudila při hledání správného nastavení vozu.

"Obecně to byl dobrý den, ale naneštěstí máme před sebou dost práce," řekl Hamilton v pátek večer v Texasu. "Vlastně, neměl bych říkat naneštěstí. Prostě je to tak, že první trénink jsme měli skutečně velmi dobrý, pak jsme udělali na voze pár změn a ve druhém jsem s ním už nebyl spokojený. Rychlost přesto nebyla špatná, ale buď jsme zabloudili, nebo nás ostatní prostě z velké části dohonili. Takže máme práci na noc, ale to není nic tak neobvyklého."

Zdá se, že v Austinu bude velkou výzvou udržet pneumatiky při životě, a to nejen kvůli horku.

"Já si nemyslím, že je to pouze teplem. Povrch trati je drsnější, než jsme byli zvyklí. Ale zabránit přehřívání pneumatik zde skutečně není jednoduché, téměř nemožné. Proto vidíme velmi rychlou degradaci. V takové situaci je pak o to těžší najít nastavení, které bude dobré pro kvalifikaci, ale zároveň umožní jet delší stinty v neděli. Naštěstí jsme se dnes hodně naučili, takže bychom si s tím měli poradit."

Je třeba zmínit, že Hamilton by byl v tabulce nejrychlejších časů dosažených v odpoledním tréninku první, ale o svůj nejlepší čas přišel kvůli nedodržení limitů trati.

Mercedes se dopustil malého omylu, ale zůstává favoritem. Foto: Mercedes

Zdroj: Racer, úvodní foto Mercedes