Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

"Hloupý idiot" řekl o Hamiltonovi Verstappen

"Hloupý idiot" řekl o Hamiltonovi Verstappen

Bitva vypukla už během tréninku.

V pátek se jedou pouze tréninky, takže by člověk čekal, že se bude... pouze trénovat. S blížícím se koncem sezony jako by však tratě F1 byly pro Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena pořád užší a užší, dokonce už i během tréninku. Jejich kočkování včera nepřímo přihrálo nejrychlejší čas druhého tréninku Sergiu Pérezovi.

K incidentu došlo na konci kola, ve kterém si Max Verstappen připravil střední pneumatiky na nácvik kvalifikačního kola s téměř prázdnou nádrží. Před poslední zatáčkou zpomalil, aby nechal poodjet vůz AlphaTauri před ním. Pak se však přihnal jeho rival Hamilton a píchl se mu na vnitřní stranu zatáčky. Výhodnou pozici využil k vytlačení Nizozemce až za obrubník. Ten se nevzdal a akceleroval i na asfaltu výjezdové zóny. Výsledkem bylo, že dva kohouti prosvištěli hlavní rovinkou kolo vedle kola, jenže na jejím konci byl opět na vnitřní straně zatáčky Hamilton.

Pro Verstappena nemělo smysl pokoušet se o nácvik kvalifikačního kola v rozvířeném vzduchu za Hamiltonovým zadním křídlem a svůj pokus vzdal.

"Ha! Hloupý idiot," upozornil Verstappen na incident svého závodního inženýra.

"Kašli na to, nenech se rozházet," slyšeli jsme z týmové vysílačky.

Hamiltonovo kolo ale také nebylo ideální a v tabulce druhého tréninku ho nalezneme až na třetím místě, Maxe Verstappena pak na osmém.

"Nevím, co se tam stalo. Všichni jsme se seřadili na měřený pokus. Nechápu," řekl jezdec Red Bullu po vystoupení z vozu.

Verstappenovi ve druhém tréninku nechyběla ani tak rychlost, jako spíše prostor. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull