Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams otestuje v Abú Zabí F2

Williams otestuje v Abú Zabí F2

Dostane příležitost od Tridentu

Calana Williamse jsme mohli v posledních dvou sezonách vídat ve FIA F3 u stáje Jenzer. Při svém premiérovém roce v tomto šampionátu se mu nepodařilo získat žádné body a obsadil celkovou 31. příčku. Letošní sezona už byla v jeho podání vydařenější. Na konto si připsal 15 bodů a v šampionátu se umístil na 19. pozici. Získal mimo jiné i jedno pódiové umístění. Do cíle úvodní jízdy ve francouzském Le Castellet dorazil jako třetí.

A nyní Williams dostane poprvé šanci svézt se s monopostem F2. Při posezonních testech v Abú Zabí, které se budou konat od 16. do 18. prosince, totiž bude hájit barvy týmu Trident.

"Nemůžu se dočkat, až si poprvé vyzkouším formuli 2 u tak profesionálního týmu jako Trident. Letos dosáhli dobrých výsledků, ve formuli 3 vyhráli šampionát týmů. Během posledních pár měsíců jsem se na testy připravoval po fyzické stránce. Přesun do auta, které je těžší a zatáčí i akceleruje rychleji než všechny vozy, ve kterých jsem dosud seděl, mě posune dál, takže musím být připravený. Jsem si jistý, že tento třídenní program bude hodně intenzivní, takže to prověří i mou výdrž," říká Williams.

Manažer týmu Trident Giacomo Ricci říká o angažování Williamse pro testy toto: "Calan v sobě má velký potenciál. Máme radost, že budeme při testech v Abú Zabí spolupracovat. Víme, že má co ukázat, protože má všechny vlastnosti, které jezdec potřebuje, aby dosáhl mimořádných výsledků. Během přípravy jsme z něj měli dobrý pocit. Také máme vynikající pracovní tempo. Jsem si jistý, že to při testech povede k velmi dobrým výsledkům," uvedl Ital.

V posledních dvou sezonách závodil Calan Williams ve FIA F3 u stáje Jenzer. Foto: Jenzer



Zda-li by test s Tridentem mohl u Williamse vést i k zisku závodní sedačky pro příští sezonu F2, není jasné. Letos za italskou stáj ve "druhé lize" závodí Bent Viscaal a Marino Sato. Zatímco Viscaal je dva podniky před koncem sezony patnáctý s 22 body a na kontě má i stříbrný výsledek ze druhého sprintu v Monze, Sato dosud získal jeden bod a je v šampionátu devatenáctý.

Zdroj: Motorsport, FORMULE.cz, úvodní foto: Trident