Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Red Bull není ve formě

Red Bull není ve formě

Kvalifikace byla ještě horší, než očekával.

Zdá se, že rychlé zatáčku okruhu Losail nesvědčí Red Bullu RB16B tak jako konkurenčnímu Mercedesu F1 W12. Kromě toho má přetrvávající problém se selhávajícím DRS.

Tak se zdá, že nemáme rychlost,“ řekl Verstappen po obsazení druhého místa ve včerejší kvalifikaci. „Z nějakého důvodu je pro nás tento okruh náročný. Jako první to pocítil Checo, když se ani nedostal do Q3. Takže evidentně zde čelíme větší výzvě, než jsme zvyklí. Ale navzdory všemu, druhé místo je druhé místo. Jen bych si přál, aby rozdíl v rychlosti nebyl až tak velký.

Přestože se jezdcům rychlý okruh líbí, shodují se v předpokladu, že jediným opravdu dobrým místem k předjíždění bude konec dlouhé hlavní rovinky, kde bude důležitá maximální rychlost.

Těžko soudit předem. Vozy F1 zde ještě nikdy nezávodily, takže můžeme být i překvapeni. Nemíním si s tím lámat hlavu. Start bude důležitý, pak se uvidí.

Komisaři VC Kataru stále nerozhodli v otázce trestu, který může Verstappen dostat, bude-li uznán vinným z ignorování dvojité žluté vlajky. I tak ale bude s velkou pravděpodobností startovat daleko před týmovým kolegou, který v kvalifikaci obsadil až 11. místo.

"Udělali jsme všechno proto, abychom měli dobrou kvalifikaci, ale v rozhodující chvíli do sebe věci jaksi nezapadli," řekl po kvalifikaci Mexičan. „Změnili jsme způsob, jakým ve večerních podmínkách přistupujeme k zahřívání pneumatik a výsledek nenaplnil očekávání. Kromě toho jsem ztratil i tím, že jsem vjel do hustého provozu.

Tak se zdá, že Red Bull po Brazílii i v Kataru táhne za kratší konec. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull