Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso si troufá na Hamiltona i Verstappena

Alonso si troufá na Hamiltona i Verstappena

Příští rok může mít šanci.

Fernando Alonso se po 7 letech, 3 měsících a 25 dnech opět postavil na stupně vítězů velké ceny F1, a samozřejmě z toho měl ohromnou radost.

Popravdě, krátce po startu jsem pomyslel i na převzetí vedení závodu. Na rozdíl od Lewise jsem měl červené pneumatiky, tak mě napadlo, že by to mohl být dostačující rozdíl. Nebyl,“ prozradil Španěl. „Na konci to bylo s Checkem hodně těsné. Těším se i za svůj tým.

K udržení třetího místa před Sergiem Pérezem Alonsovi pomohl virtuální safety car, ale také Esteban Ocon, který přijal úkol Mexičana co nejvíce zdržet, když se po druhé výměně pneumatik rychle prodíral polem.

Když jsem se týmu ptal, jak daleko přede mnou je Fernando, byl jsem upozorněn, že teď je třeba myslet na obranu. Jenže přesně na to jsem myslel i já. Chtěl jsem jen vědět, jak moc potřebuje Fernando pomoci, jak dlouho bych měl bránit pozici před Checkem. Myslím, že jsem mu vzal tak tři vteřiny,“ řekl francouzský závodník.

Alonso nechal svou představivost zabloudit až k boji o třetí titul mistra světa.

Nikdo neví, co se stane v nejbližších letech. Samozřejmě bych rád bojoval s nimi (s Lewisem Hamiltonem a Maxem Verstappenem, kteří v Kataru skončili před ním) a s každým, kdo bude mít špičkový vůz. Čeká nás reset a příští rok bude prostě nejlepší ten, kdo od nuly postaví nejlepší vůz. Bude to docela jiné než tato sezona, která navazuje na předchozí. V roce 2022 budou mít všichni stejné karty, takže potřebujeme být chytřejší než ostatní a postavit rychlý vůz. Pokud budeme v té pozici, rozhodně se cítím být připraven na bitvy s nejlepšími.

Příliš starý na boj se současnou špičkou? Rozhodně ne! Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Alpine