Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris se nechce zaplést do boje o titul

Norris se nechce zaplést do boje o titul

V šampionátu by ale mohl přeskočit Leclerka.

Lando Norris po kvalifikaci přiznal, že bude dnes na startu asi trochu nervózní, jelikož přímo před jeho očima by mělo dojít k rozhodující bitvě o letošní titul mistra světa.

Jsem trochu nervózní, protože asi budu chtít pouze udržet svou pozici a přečkat na ní první kola, nebo možná i celý závod,“ řekl mladý britský jezdec, který si mimochodem již párkrát vysloužil slova chvály od sedminásobného britského šampiona, Lewise Hamiltona. „Moc nerad bych se zapojil do dění vpředu, kouká z toho hodně velká kontroverze. Ani sám nevím, jestli bych se o něco pokusil, kdyby se mi naskytla příležitost. Měl bych? Ale když se mi tedy šance sama nabídne, tak po ní asi skočím.

Jezdec McLarenu se do ošemetné situace dostal díky skvělému kvalifikačnímu výkonu. Obsadil třetí místo, v přímém souboji porazil Sergia Péreze z Red Bullu, jakož i Valtteriho Bottase z Mercedesu.

Opravdu netuším, jak se mi to mohlo povést! Při prvním pokusu jsem asi pár věcí udělal dobře, ale pár jsem také pokazil. Druhé kolo už bylo čisté. Opravdu, i mě to překvapilo.

Norris bude o místo nejlepšího z druhé ligy bojovat na trati, ale i v jezdeckém šampionátu. Aktuálně je šestý, za Charlesem Leclerkem, který ale má pouze o čtyři body více. Sedmý Carlos Sainz zase má o 4.5 bodu méně než Norris a dnes bude startovat z pátého místa. Loni byl nejlepším z druhé ligy Sergio Pérez a pomohlo mu to k místu ve špičkovém týmu Red Bull Racing.

Norris doufá, že nedostane šanci plést se mezi Hamiltona a Verstappena. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren