Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Krack nebyl první volbou Astonu

Krack nebyl první volbou Astonu

Nabídku dostal i zaměstnanec konkurence.

Podle rozhovoru v nizozemském magazínu Formule 1 nebyl Mike Krack první volbou Aston Martinu na místo nového šéfa týmu. Poté, co Otmar Szafnauer potvrdil svůj záměr odejít z týmu, obdržel nabídku týmový manažer AlphaTauri, spolu nebo dokonce ještě před Krackem.

Nejprve jsem si myslel, že si ze mě nejspíš někdo dělá legraci,“ řekl Graham Watson, jehož pouť ve F1 začala již v roce 1996 v týmu Benetton a zahrnuje i oslavu mistrovského titulu v roce 2009, když byl koordinátorem inženýrství u týmu Brawn GP. „Když jsem dlouho nic neříkal, manželka se mě zeptala, jestli se něco stalo. Řekl jsem, že mi nabízejí místo šéfa týmu Aston Martin.

Jak víme, Watson se do exkluzivního klubu deseti šéfů týmů na vrcholu motorsportu nepřidal. Bylo to jeho vlastní rozhodnutí, necítil se na to.

Šéf týmu musí občas říct poněkud specifickou verzi pravdy, musí umět chodit v politice. A to nejsem já. Jsem Novozélanďan. My jsme přímí. Mluvíme o věcech tak, jak je vidíme.

Watson však přesto nezůstal v AlphaTauri a změnil zaměstnavatele i povolání. Od ledna je neoficiální pravou rukou svého bývalého šéfa, Rosse Brawna, který má teď na starosti sportovní stránku F1.

Líbí se mi to, rychle jsem si zvykl.

Mike Krack nebyl jediný, možná ani první na seznamu Aston Martinu. Foto. Aston Martin

Zdroj: Formule 1, úvodní foto: Aston Martin