Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aston Martin má nového šéfa

Aston Martin má nového šéfa

Z BMW se do F1 přesouvá Mike Krack.

Již bývalý šéf motorsportu automobilky BMW, Mike Krack, byl jmenován novým šéfem týmu Aston Martin. Jedná se o náhradu za Otmara Szafnauera, jehož odchod z týmu ze Silverstone byl oznámen na začátku tohoto měsíce.

Krack prostředí F1 poznal, když se jí ještě účastnilo BMW. K Sauberu se připojil už v roce 2001 a po odkoupení týmu německou automobilkou to dotáhl až na šéfinženýra. Spolu s BMW ze švýcarského týmu odešel v roce 2009 a další zaměstnání si nešel ve F3 a DTM, než se v roce 2012 připojil k programu Porsche ve WEC jako hlavní traťový inženýr. Tam mimochodem spolupracoval s Andreasem Seidlem, současným šéfem týmu McLaren. V roce 2014 se vrátil pod křídla BMW a v roce 2018 již zastával vysokou funkci šéfa traťových a testovacích inženýrů a manažera provozních a organizačních záležitostí.

V týmu Aston Martin F1 bude pracovat pod majitelem týmu Lawrencem Strollem a generálním ředitelem Martinem Whitmarshem.

Dlouho obdivuji „Tým Silverstone“,“ řekl Krack. „Pracuje zde spousta talentovaných lidí a pravých závodníků. Kultura a hodnoty závodníků jsou to, co je nezbytně nutné k úspěchu v motorsportu. Já to vím, moji kolegové v Aston Martinu to vědí také. Čeká nás hodně tvrdé práce. Chceme být vítězným týmem. A spolu to dokážeme.

Mike Krack je přesně správná osoba pro nás. Dynamický a moderní šéf týmu, který nám ve spolupráci se zbytkem vysokého managementu, pod Lawrencovým a mým vedením a s našimi stále početnějšími šikovnými a odhodlanými zaměstnanci jistě zajistí úspěch v Mistrovství světa Formule 1, což je cíl Aston Martinu, kterého jsme odhodláni dosáhnout,“ řekl Whitmarsh.

Nový šéf týmu Aston Martin, Mike Krack. Foto: Aseon Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin