Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Szafnauer odešel z Aston Martinu

Szafnauer odešel z Aston Martinu

Tým zatím nemá náhradu.

Otmar Szafnauer je již bývalým šéfem týmu Aston Martin. Tým potvrdil jeho odchod na začátku letošního roku, jak se v padoku šeptalo již od listopadu. Druhá část šeptandy, že se Szafnauer usadí v čele týmu Alpine, zatím nebyla potvrzena. Dlouholetý zaměstnanec týmu ze Silverstone přitom o víkendu Velké ceny Brazílie 2021, kdy se klepy začaly šířit, tvrdil, že je jimi stejně překvapen jako všichni ostatní.

Američan s rumunskými kořeny také tvrdil, že najetí Martina Whitmarshe na místo generálního ředitele ramene výkonnostních technologií Aston Martinu není začátkem jeho konce v tomto týmu. Opět, není potvrzeno, že Whitmarsh přebere místo šéfa týmu, nebo alespoň některé z jeho zodpovědností. Potvrzen je pouze samotný Szafnauerův odchod z týmu britské automobilky.

Otmar Szafnauer opustil společnost a jeho roli v týmu Aston Martin Cognizant zastoupí ostatní vedoucí pracovníci, než budeme mít na to místo náhradníka,“ píše se v tiskové zprávě. „Rádi bychom mu poděkovali za jeho práci v uplynulých 12 letech a přejeme mu hodně zdaru, protože ho už nepochybně čekají nové výzvy. Naštěstí máme ve vedení společnosti silnou skupinu osobností, takže s oznámením nové řídící struktury nemusíme spěchat. Tým zůstává soustředěn na přípravu co nejvíce konkurenceschopného vozu pro začátek sezony 2022.

Szafnauer se k týmu připojil v roce 2009, kdy jej nový majitel Vijay Mallya začal zvedat z bahna, ve kterém ho zanechali předchozí krátkodobí majitelé. Když indickému podnikateli došly peníze, Szafnauer pomáhal odvrátit bankrot a přesunout tým pod nového, kanadského majitele. Před rokem 2009 působil v týmech BAR a Honda.

Szafnauer si s týmem prošel fázemi Force Indie, Racing Pointu a odstartoval také projekt se jménem Aston Martin. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Aston Martin