Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Szafnauera vyštval Stroll

Szafnauera vyštval Stroll

Tentokrát to řekl přímo.

O důvodech přestupu Otmara Szafnauera z místa šéfa týmu Aston Martin na místo šéfa konkurenčního týmu Alpine jsme sice už psali, jenže Američan s rumunskými kořeny si na začátku roku bral servítky. Nejprve jen prozradil, že v managementu Astonu mu už bylo těsno, později prohlásil, že církev může mít pouze jednoho papeže a tým F1 může mít pouze jednoho šéfa. Teprve na začátku sezony otevřeně řekl, že důvodem jeho odchodu z týmu je, že mu majitel zasahoval do jeho řízení.

Kanadský miliardář Lawrence Stroll odkoupil tým ze Silverstone v roce 2018, čímž se jedna závodní sedačka automaticky obsadila jeho synem, ale co bylo pro Szafnauera horší, začal obsazovat různé vysoké manažerské pozice a sám dělat důležitá rozhodnutí. Bývalý vlastník, Vidžaj Mallya, sice býval často vidět v padoku velkých cen, ale v sídle svého týmu se prý ukázal třikrát nebo čtyřikrát ročně.

Bylo mi jasně řečeno, že pravomoci, které jsem měl předtím, se mi už nikdy nevrátí,“ řekl Szafnauer. „Uvědomil jsem si, že je načase odejít. V Abú Zabí mi bylo řečeno: „Vedl jsi tým jako by ti patřil, ale to už skončilo.“ A lidé od Alpinu mi řekli: „Podívej, chceme tě kvůli tvým zkušenostem a chceme, abys to samé dělal v Alpinu a přivedl tento tým k vítězstvím.“ Když vám tohle někdo řekne, tak vám to dá jistotu, že vás chce ze správných důvodů.

Po VC Austrálie je Aston Martin posledním týmem s nulou na bodovém kontě. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin