Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappena souboj bavil

Verstappena souboj bavil

Takové je závodění, smutní Pérez.

Max Verstappen nejen vyhrál Velkou cenu Saúdské Arábie, ale také si ji výborně užil. Dvě dlouhé zóny DRS v řadě daly vzniknout velmi zajímavému souboji o vítězství s Charlesem Leclercem, ve kterém se i úmyslně vzájemně pouštěli, neboť oba chtěli mít výhodu DRS na hlavní rovince.

"Těžký ale pěkný závod," řekl po závodě úřadující šampion. „Bylo to náročné, většinu závodu jsem myslel na to, že hraji dlouhou hru. Oni (Ferrari) byli rychlí v zatáčkách, my zase na rovinkách. Pneumatiky rychle degradovaly a ke konci bylo vidět, že jsem rychlejší. Zkusil jsem se prostě prodrat dopředu, jenže to nebylo tak snadné a musel jsem vyzkoušet pár triků, než jsem se konečně dostal na první místo. Jenže i pak zůstal v dosahu DRS.

Verstappen a Leclerc velkou část závodu jen šetřily síly na rozhodující souboj. Foto: Red Bull

Naopak, velmi smutný zůstal čtvrtý Sergio Pérez. Ne že by pro něj bramborová medaile byla něčím novým, jenže tentokrát jsi jel po vítězství. Od pole position přes první zatáčku až do jediné zastávky v boxech, nic nenasvědčovalo tomu, že by mu někdo mohl vítězství vzít. Pokud by Verstappen později předjel Leclerca, bylo by to double pro Red Bull a pouze třetí vítězství Sergia Péreze ve F1. Měl ohromnou smůlu, že hned po jeho výměně pneumatik havaroval Nicholas Latifi a tři Pérezovi pronásledovatelé přezuli za safetycarem.

Takové je závodění. Věděli jsme, že se to může stát,“ připustil Mexičan. „Byli jsme v boxech první, nikdo by se nedostal přede mě, vypadalo to výborně, ale naneštěstí se Latifi vyboural v nejhorší možnou chvíli. Patří to k závodům a jindy bude štěstí na naší straně, ale i tak to bolí, protože jsme prostě udělali všechno správně.

Zdroj: MotorsportWeek, Sky, úvodní foto: Red Bull