Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen vidí prostor pro zlepšení

Verstappen vidí prostor pro zlepšení

Jeho pátek proběhl podle plánu.

Podle časů dosažených v pátečních trénincích je v Džiddě jediným vážným konkurentem Ferrari Max Verstappen. Jeho red bull byl pouze o jednu až dvě desetiny sekundy pomalejší než ferrari Charlese Leclerka, a ještě vidí prostor pro zlepšení.

"Zdá se, že Ferrari je opět hodně rychlé," řekl úřadující šampion po skončení druhého tréninku. „Musíme vůz ještě trochu zlepšit, abychom byli stejně rychlí, ale prostor pro zlepšení je velký. Jinak šlo dnes vše podle plánu. Zvládli jsme celý náš program, vyzkoušeli pneumatiky z různých směsí. Pocitově je to tady podobné loňsku. Bariéry byly posunuty kousek dál od trati, ale co se výhledu do zatáček týče, téměř nic se nezměnilo.

Verstappena může obzvláště těšit, že dobře využil čas v obou trénincích. Jezdci Ferrari se ve druhém tréninku při nácviku rychlých kol dopustili jezdeckých chyb a ve druhé polovině tréninku proto nebyl na trati ani jeden červený vůz. S větším množstvím dat se tým Red Bull může lépe připravit na dnešní kvalifikaci i zítřejší VC Saúdské Arábie.

Red Bull měl náročný týden, hledal příčiny hned tří technických problémů, se kterými se Verstappen potýkal v neděli v Bahrajnu. Za selháním palivové pumpy byla kombinace vysoké teploty a tlaku v nádrži. V palivovém systému se vytvořilo vakuum a nedovolilo nasát poslední litry paliva, které na konci závodu ještě v nádržích obou vozů zbývaly. Verstappenův problém s volantem byl způsoben zbloudilou součástkou uvolněnou z vnitřní konstrukce zavěšení kol. Chladicí šachty předních brzd byly prostě špatně odhadnuty, Red Bull v zimě nemohl plánovaně testovat delší jízdu v závěsu za jiným vozem a za relativně vysoké teploty vzduchu, stejně jako konkurenti.

Pérez v pátek mírně zaostával, ale to ještě o ničem nerozhoduje. Foto: Red Bull

Zdroj: f1i, úvodní foto: Red Bull