Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas se potřeboval odvděčit mechanikům

Bottas se potřeboval odvděčit mechanikům

Jeho alfa je rychlá i po havárii.

Nejlepším vozem ze zbytku světa, za Ferrari a Red Bullem v prvních dvou řadách, nebyl vůz Mercedesu. Byl to vůz Alfa Romeo s bývalým jezdcem Mercedesu, Valtterim Bottasem. Jak se finskému jezdci málokdy povedlo porazit Lewise Hamiltona ve stejném voze, tak se mu to letos podařilo již potřetí. V pátek to přitom vůbec nevypadalo na nadějný víkend, Bottas se nevyhnul jezdecké chybě a havárii.

Měl jsem pocit, že se musím týmu revanšovat opravdu dobrým výsledkem,“ řekl jezdec Alfy po kvalifikaci. „Skvělý návrat, v pátek jsem přišel o spoustu času. Měli jsme dobrý třetí trénink, soustředili jsme se na to podstatné, našli dobré nastavení a teď už bylo na mně najít správný rytmus. Načasování vyšlo parádně, poslední kolo kvalifikace bylo dosud naším nejlepším kolem.

Bottas zastínil málo zkušeného týmového kolegu Kuan-jü Čoua, který tentokrát vypadl už v první části kvalifikace.

Je frustrující, že jsem se poprvé nedostal se do Q2. Vše záviselo na jednom kole na konci Q1, protože trať se rychle zlepšovala. Když jsem však dorazil do 17. zatáčky, byla tam strašná spousta vozů. Nebýt toho, tak bych pravděpodobně postoupil do Q2," vysvětlil Číňan.

Valtteri Bottas je aktuálně v šampionátu osmý, pár bodů za Hamiltonem. Alfa Romeo se drží na velmi pěkném pátém místě, přestože Čou zatím získal pouze jeden bod.

Ani Mercedes, ani McLaren, ale Alfa Romeo byla v kvalifikaci třetí nejrychlejší. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: Racer, úvodní foto: Alfa Romeo