Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton a Pitt pracují na společném filmu

Hamilton a Pitt pracují na společném filmu

Dostane Formule! neoficiální remake?

Poté, co streamovací služba Apple+ získala práva na připravovaný dokument o Lewisi Hamiltonovi, bude sedminásobný šampion zapojen i do dalšího jejího projektu, nejspíše podstatně většího.

Podle Variety dal Apple Original Films nejvyšší nabídku tvůrcům kinofilmu z prostředí Formule 1. Velkým lákadlem filmu má být Brad Pitt. Zatím nepojmenovaný film získal právo nakládat s licencí F1. Bude tedy moci použít jména reálných týmů, tratí a mnoho dalšího z toho, co chybělo filmu Formule! z roku 2001 se Silverstrem Stallonem (ačkoli mnozí mohou namítat, že tomu filmu chybělo mnohem více než jen licence).

Pitt, již 58letá filmová hvězda, si zahraje postaršího závodníka, jenž se vrátil z důchodu, aby závodil po boku mladého týmového kolegy ve světě velkých cen, nejrychlejších kol a nejtvrdší konkurence světové jezdecké špičky. To zní jaksi povědomě...

Režisérem filmu bude Jeseph Kosinski, kterému v kinech zrovna běží blockbuster Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem. Scénář píše Ehren Kruger, výkonným producentem je Penni Thow, na seznamu co-producentů jsou Pitt i Lewis Hamilton. Nabízí se, aby si jezdec Mercedesu ve filmu střihl alespoň krátké cameo, ale nic takového nebylo oznámeno. Film bude po premiéře možné spatřit jedině v kinech, na Apple+ se dostane až po několika týdnech nebo měsících.

Hamilton měl ambici hrát v akčním filmu, místo toho si může zahrát sám sebe. Foto: Press service Lewis Hamilton

Zdroj: Variety, úvodní foto: Press service Brad Pitt