Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Apple TV+ připravuje dokument o Hamiltonovi

Apple TV+ připravuje dokument o Hamiltonovi

Novinka od tvůrců Drive To Survive.

Netflix už zítra zpřístupní novou sezonu populárního dokumentárního seriálu Touha po vítězství (Drive to Survive). Před začátkem sezony nám tak nabídne okořeněnou verzi sezony 2021 Mistrovství světa Formule 1. Podle některých až příliš okořeněnou. Šampion Max Verstappen se mikrofonu jejích tvůrců vyhýbal právě z důvodu, že si podle něj až příliš vymýšlejí, včetně smyšlených konfliktů. Místo něj uslyšíme šéfa týmu Red Bull, Christiana Hornera. Hornerův protějšek z Mercedesu také upozorňuje, že tvůrci z USA používají spoustu koření.

„Nenávidím, že jsem toho součástí, nerad se tam vidím,“ řekl 50letý Toto Wolff. „Hodně využívají kreativní licenci. Pod rukama jim vznikají scény, které se nikdy nestaly. Jako insider prostě vidím věci, které se staly jinak. Ale je to zábavný průmysl a tohle nám otevřelo spoustu dveří.“

Dokument pro Netflix vyrábí společnost Box to Box Films, která se již vrhá do nového dobrodružství. Po mimořádně úspěšných dokumentárních filmech Senna a Maradona se nyní zaměřila na příběh Lewise Hamiltona. Film zatím nemá jméno (ačkoli se může jmenovat prostě Hamilton, případně Lewis Hamilton), ví se pouze to, že bude dostupný ve službě Apple TV+ a tvůrci získali plný přístup nejen k sedminásobnému šampionovi, ale i k jeho týmu.

Hamilton si prorazil profesionálně, společensky a kulturně neprobádanou cestu a změnil sport v globálním měřítku. Pocházejíc z dělnické třídy uspěl ve sportu, kde narazil na mnohé překážky, ale překonal je s pomocí oslnivého talentu a na více než desetiletí sport zcela ovládl,“ píše se v tiskové zprávě od Apple TV+.

Dokumentární film se jistě podívá i do Hamiltonova soukromí a na jeho zájmy a aktivismus mimo F1. Foto: Lewis Hamilton

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Press service Lewis Hamilton