Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bábíčkovou v Le Castellet zdržely zpomalovací vozy a kolize soupeřek

Bábíčkovou v Le Castellet zdržely zpomalovací vozy a kolize soupeřek

Cílem projela jako čtrnáctá

Čekání Terezy Bábíčkové na první body v ženském formulovém seriálu W Series pokračuje i po závodě ve francouzském Le Castellet. Ten skončil pro závodnici stáje Puma 14. příčkou.

Z 15. pozice do závodu Bábíčková i startovala. Tuto příčku si udržela i po divokých úvodních metrech. V těch došlo mimo jiné i k postartovní kolizi mezi Abbie Eatonovou a Martou Garcíaovou. Při ní si britská závodnice poškodila svůj vůz natolik, že musela ze závodu odstoupit a na trať tak vyjel zpomalovací vůz.

Po restartu sice Bábíčková držela 15. pozici, brzy ale pro ni přišla komplikace. Bezprostředně před ní totiž došlo ke kolizi mezi Chloe Chambersovou a Emely de Heusovou. Bábíčková tak musela vycestovat ven z dráhy, aby se vyhnula roztočeným vozům a ztratila pozice. Jelikož ale překonala De Heusovou a Chambersovou (ta nakonec odstoupila), ve finále udržela 15. pozici. I tento incident přivolal na dráhu zpomalovací vůz.

I po druhém restartu Bábíčková kroužila po dráze jako patnáctá s malou ztrátou na filipínskou závodnici Biancu Bustamanteovou. Dlouho sice z její strany nepřicházel žádný útok, v závěru se ale nakonec k předjetí odhodlala a cílem tak projela jako čtrnáctá.

Ani ve Francii neskončilo letošní vítězné tažení Jamie Chadwickové. Britka sice musela startovat až jako třetí poté, co dostala po kvalifikaci penalizaci dvou míst za přejetí čáry ohraničující výjezd z boxů, k návratu na první místo ale potřebovala jen tři zatáčky. Nejprve využila nepovedeného startu druhé Nerey Martíaové a ve třetí zatáčce pak objela i Beitske Visserovou. Po druhém restartu na ni tlačily Visserová s Belén Garcíaovou. Visserová se sice na okamžik ujala vedení, Chadwicková jí ale vzápětí předjetí vrátila. Poté si vytvořila náskok a dojela si už pro páté letošní vítězství.

Jamie Chadwicková zůstává neporažena. Foto: W Series


Druhá nakonec skončila Garcíaová a třetí Martíaová. Visserová se propadla na čtvrtou příčku.

Výsledky závodu: 1. Jamie Chadwicková (Velká Británie, Jenner Racing) 14 kol, 2. Belén Garcíaová (Španělsko, Quantfury W Series Team) +2,400, 3. Nerea Martíaová (Španělsko, Quantfury W Series Team) +3,233... 14. Tereza Bábíčková (Česká republika, Puma W Series Team) +23,715.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: W Series