Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nové maximum, ale stále bez bodů

Nové maximum, ale stále bez bodů

Bábíčková dojela v britském závodě W Series dvanáctá

Čekání Terezy Bábíčkové na první body v ženském formulovém seriálu W Series pokračuje. Češka nedojela mezi nejlepší desítkou ani při čtvrtém závodě sezony, který se konal v rámci doprovodného programu Velké ceny Velké Británie v Silverstone. I přesto ale dosáhla svého dosud nejlepšího výsledku v šampionátu.

Z 12. místa Bábíčková do závodu také vyrážela. Po startu ale několik pozic ztratila a do druhého kola najížděla až jako patnáctá. V dalších okruzích se jí ale dařilo postupovat dopředu.

Nejrprve předjela Brunu Tomaselliovou a posunula se na 14. příčku. Následně jí pomohly potíže dvou soupeřek. Nejprve se jí klidila z cesty Alice Powellová. Ta dostala penalizaci deseti sekund stop & go. Původně se jí totiž nedařilo rozjet do zaváděcího kola a jelikož se poté nebyla schopna na třetí pozici vrátit před průjezdem čárou zpomalovacího vozu, byla potrestána. Bábíčkové pomohly v posunu nahoru i potíže Marty Garcíaové, která si poškodila přední přítlačné křídlo. Navíc zdolala také Cloe Chambersovou a byla jedenáctá. V tu dobu ji od bodu dělilo jediné místo.

Nakonec to ale ani tentokrát nestačilo. Její ztráta na desátou pozici totiž začala narůstat. Navíc jí později vrátila předjetí Tomaselliová. Bábíčková tak projela cílem jako dvanáctá. I přesto, že body nezískala, vylepšila svůj dosavadní nejlepší výsledek v šampionátu. Tím před britským víkendem bylo třinácté místo z prvního závodu v Miami.

I čtvrtému závodu letošní sezony kralovala Jamie Chadwicková. Vývojová jezdkyně Williamsu, která se stala šampionkou W Series v předchozích dvou letech, tento rok zatím vyhrála ve všech jízdách. Na stupních vítězů Britku doplnili týmová kolegyně Terezy Bábíčkové Emma Kimiläinenová a Abbi Pullingová. Tato dvojice se podívala na pódium i přesto, že v předposledním kole spolu kolidovala. Pullingová se pokoušela Kimiläinenovou předjet v nájezdu do závěrečné šikany, došlo ale ke kontaktu a Finka se roztočila. Incident ještě vyšetřují sportovní komisaři.

Jamie Chadwicková nenašla přemožitelku ani na domácí půdě. Foto: W Series


Další závodní víkend po boku F1 čeká na W Series za tři týdny ve francouzském Le Castellet.

Výsledky závodu: 1. Jamie Chadwicková (Velká Británie, Jenner Racing) 33:30,881, 2. Emma Kimiläinenová (Finsko, Puma W Series Team) +19,558, 3. Abbi Pullingová (Velká Británie, Racing X) +20,962.

Průběžné pořadí: 1. Chadwicková 100, 2. Pullingová 53, 3. Visserová 41... 18. Bábíčková 0.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: W Series