Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Chadwicková do F1 nespěchá

Chadwicková do F1 nespěchá

Chce se nejprve pořádně připravit

Rok 2019 může Jamie Chadwicková bez debat označit jako povedený. Byla to totiž právě britská závodnice, kdo si dojel pro titul v historicky první sezoně W Series.

Svými výkony v tomto formulovém šampionátu, který je vyhrazen ryze ženám, navíc upoutala i pozornost prostředí formule 1. Zapůsobit se jí podařilo na stáj Williams, která se ji ještě během loňské sezony rozhodla angažovat na pozici vývojové jezdkyně. Spolupráce mezi jednadvacetiletou pilotkou a ekipou z Grove navíc bude pokračovat také letos.

Do závodní sedačky se ale Chadwicková prozatím nehrne. O místo ve F1 by se totiž ráda ucházela až ve chvíli, kdy se bude cítit připravena. Podle jejího názoru tomu tak ale v současnosti ještě není.

„Dívám se na to tak, že existuje určitý druh typické kariérní dráhy, která je v případě, že se chcete dostat do formule 1, nutná. Moje kariéra se ale tímto směrem doposud vůbec nevyvinula, a to v žádném smyslu. Prošla mnohem více odbočkami než kterákoli jiná. Nemyslím si, že by existoval nějaký pevný způsob, jak se tam dostat,“ uvedla pro Racer.

„Vím, čeho chci dosáhnout. Až se do F1 dostanu, chci být na ni připravena. I kdyby mi tedy nyní Claire (Williamsová) nabídla sedačku, vůbec by se mi ji nechtělo přijmout. Ještě se na to totiž necítím. Myslím si ale, že jde pouze o věc správné přípravy a průběhu rozvoje. Ideálně v nadcházejících pár letech by mohl nastat čas, kdybych do toho mohla skutečně jít a vést vážné rozhovory o tom, co by bylo k dispozici.“

Během loňské sezony se Chadwicková stala šampionkou W Series

Vedle plnění závazků u Williamsu se letos Chadwicková opět objeví také ve W Series, kde se pokusí uhájit svůj trůn. Pravděpodobně ale nezůstane jenom u toho. Rodačka z Bathu se totiž nijak netají svým zájmem o japonskou Super Formuli Lights, která od ročníku 2020 nahradí tamní šampionát F3.

Na moment, než se jedna z největších nadějí něžného pohlaví na motoristické scéně znovu ukáže v akci, ale nemusíme čekat až do jara. Během zimy ji totiž můžeme vídat rovněž v asijské F3, v jejímž průběžném pořadí se po třech odjetých podnicích nachází na deváté příčce.