Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas přerušil jednání se Schumacherem

Haas přerušil jednání se Schumacherem

Není kam spěchat?

Podle televizní stanice RTL Günter Steiner přerušil jednání s Mickem Schumacherem o jeho pokračování v týmu Haas. Schumacher nevykročil do sezony správnou nohou, ale v posledních měsících se už chytil. Na bodovém kontě to není moc vidět, protože Haas při vývoji vozu nedrží tempo s týmy jako Mercedes, Alpine a McLaren. Přesto s ním Steiner už údajně vyjednával, jenže situace se změnila.

Na přestupové šachovnici byly odehrány první tahy a tým Aston Martin, po kterém Schumacher mohl pokukovat, je už pro příští sezonu obsazený. Pokud si Alpine a McLaren skutečně přehodí Oscara Piastriho s Danielem Ricciardem, volných sedaček zůstane málo a atraktivní vlastně ani jedna, takže Haas najednou nemá kam spěchat. Kevin Magnussen má smlouvu a mladý Němec se ještě bude muset snažit, aby si své místo udržel.

Steiner teď nemá kam spěchat. Haas má spoustu času. Ví, že Schumacher nemá možnost jít nikam jinam,“ tvrdí RTL.

Zároveň s tím se začalo šuškat, že šéf Ferrari začal pochybovat o jeho talentu a už nebude ochoten dále platit Haasu stejné peníze za jeho učení. Může být třeba i uražený, pokus Schumacher skutečně chtěl pláchnout do Astonu používajícího motory konkurenčního Mercedesu. Novináři se již stihli i zeptat Helmuta Marka z Red Bullu, zda by Schumachera nechtěl do svého juniorského programu. AlphaTauri totiž ještě nemá smlouvu s Júkim Cunodou.

Ve srovnání s loňským rokem se zlepšil, jenže vždy patřil do programu Ferrari, takže jsem ho nikdy neměl na radaru,“ řekl motorsportovní šéf Red Bullu.

„Pokud nebudu počítat Británii a Rakousko, tak to zatím nebyla moc dobrá sezona,“ přiznává Schumacher. „Ale na druhé straně, tyto dva závody můžeme vidět jako průlomové. Dovedeme být rychlí. To jsme byli už i předtím, ale často nám nepřálo štěstí.“

Po neúspěšné ofenzívě se Schumacher prý na přestupové šachovnici dostal do hluboké defenzivy. Foto: Haas

Zdroj: RaceFans, RTL, úvodní foto: Haas