Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen si to užívá

Verstappen si to užívá

Pro Péreze byla rozhodující zastávka.

Max Verstappen si včera nakonec až nečekaně lehce dojel pro vítězství ve Velké ceně Mexika. Dlouho to vypadalo, že závod bude mít dramatický finiš, ovšem oba jezdci Red Bullu bez problémů odjeli většinu závodu na jedné sadě středně tvrdých pneumatik a přitom ve vysokém tempu.

Máme neuvěřitelný rok. Teď už si závody opravdu vychutnáváme a samozřejmě v tom chceme pokračovat do konce roku,“ řekl úřadující šampion dvě velké ceny před koncem sezony. „Po startu jsem zůstal první, to bylo důležité. Od začátku jsme jeli odlišnou strategii jako naši soupeři, ale výsledek je vskutku fantastický. Opět jednou jsme měli výbornou rychlost a dokázali jsme pneumatiky udržet při životě opravdu dlouho.

Hořkosladké pocity musel mít Sergio Pérez. Po roce se opět doma postavil na stupně vítězů, avšak před víkendem jistě toužil po lepším než třetím místě. Po výměně pneumatik by možná i měl šanci dostat se před Lewise Hamiltona, který zůstal na trati déle a dostal o stupeň tvrdší pneumatiky, avšak chyba mechaniků při výměně pneumatik ho stála pár cenných vteřin.

Vydal jsem ze sebe všechno. Opravdu, opravdu moc jsem se chtěl dostat dopředu,“ řekl Mexičan, který se díky získaným bodům posunul na druhé místo šampionátu. „Měl jsem jednu velkou příležitost. Mercedesu to hodně klouzalo, hlavně v prvních kolech na tvrdých pneumatikách. Měl problém zahřát je. Avšak naše zastávka byla pomalá, nevyšel mi undercut a s předjížděním je to tady opravdu těžké.

Mexičané by jistě rádi viděli uprostřed oslav vítězství jiného závodníka týmu Red Bull. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, F1i, úvodní foto: Red Bull