Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen přišel o pole position

Verstappen přišel o pole position

Do čela startu se postaví Leclerc

Kdepak, škrtnutí času to nespravilo. Očekávání Maxe Verstappena, že ze šlamastyky v závěru kvalifikace vyvázne hodně lacino, se nenaplnilo.

Sportovní komisaři, byť s časovou prodlevou, přistoupili k prozkoumání Nizozemcova počínání po nehodě Valtteriho Bottase. Došli k jasnému závěru. Verstappen pod žlutými vlajkami nezpomalil, zaznamenal svůj nejlepší sektorový čas i výkon na jedno kolo. Přitom jel jako úplně poslední a například před ním se nacházející Sebastian Vettel na vzniklou situaci zareagoval bez jakýchkoliv problémů. 

Nejlepší výchozí pozici do velké ceny bude mít Charles Leclerc

Po vyhodnocení všech obrazových, zvukových a telemetrických důkazů byl proto pilot Red Bullu uznán vinným z porušení článku 2.4.5.1. b sportovního řádu. Přitížilo mu i nepříliš moudré vyjádření na tiskové konferenci, kde sám doznal, že o neutralizaci v daném úseku neměl ani tušení. Za trest se posune na roštu velké ceny o tři místa vzad. Nádavkem inkasoval dva trestné body.

Je to pokaždé frustrující, když se vám něco takového přihodí,“ okomentoval penalizaci Verstappen. „Ferrari budou v závodě hodně rychlá. Klíčovou roli sehrají pneumatiky. Máme ale dobré auto, takže očekávám těsný boj.

Na pole position se posunul Charles Leclerc, vedle něj dotvoří maranellský dvojblok Vettel.