Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sanchez odchází z Ferrari neznámo kam

Sanchez odchází z Ferrari neznámo kam

Hledá McLaren nového hlavního designéra?

David Sanchez osobně potvrdil zprávu, že jeho dny ve Ferrari jsou již sečteny. Přidal informaci, že se přesouvá „k jinému projektu ve F1“, což je způsob jak říci, že jde ke konkurenci.

Po 10 letech ve Ferrari jsem se rozhodl odejít z týmu a přidat se k jinému projektu ve F1. Rozhodnutí jsem důkladně a vícenásobně zvážil. Už teď se těším na den, kdy se vrátím do práce,“ dal Sanchez vědět prostřednictvím sociálních médií.

Sanchez byl ve Ferrari prakticky hlavním designérem, na to místo jej povýšil Mattia Binotto na začátku roku 2021. Má tedy velký podíl na loňském i letošním voze Ferrari. Ale jelikož Ferrari loni nenaplnilo ambici seriózně bojovat o mistrovský titul, Binotto položil funkci a byl nahrazen Frédéricem Vasseurem. Tohle je druhá velká personální změna pod novým šéfem, hlavní stratég Inaki Rueda už byl nahrazen Ravinem Jainem.

Před nástupem do Ferrari byl Sanchez v letech 2007 až 2012 zaměstnancem McLarenu, kam přišel po dvou letech v týmu Renault, dnešním Alpinu. Ani jeden z týmů v Bahrajnu nenaplnil předsezonní očekávání, ale McLaren je na tom evidentně hůře, i proto zahraniční média tipují, že se vrátí do Wokingu.

Pokud Ferrari nebude soupeřem Red Bullu, můžeme očekávat další personální změny. Foto: Ferrari

Kromě toho se k nám dostala zpráva, že projekt Michaela Andrettiho na založení jedenáctého týmu F1 získal na palubu Nicka Chestera. Ten si získal dobré jméno jako technický ředitel týmu Lotus F1 a později Renaultu. Před přejmenováním týmu na Alpine nejprve Cyril Abiteboul propustil Chestera a následně byl automobilkou propuštěn i on sám. Chester si opět vylepšil renomé ve Formuli E, kde s týmem Mercedesu dva roky v řadě slavil vítězství v šampionátu jednotlivců i šampionátu týmů. U Andrettiho by se vrátil na místo technického ředitele.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari