Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stačí neusnout na vavřínech, myslí si Verstappen

Stačí neusnout na vavřínech, myslí si Verstappen

Pérez se bál riskovat.

Po šesti vítězstvích v prvních šesti závodech sezony Red Bull zvítězil i ve Španělsku. Max Verstappen vyhrál popáté a má více než 50 bodový náskok před kolegou Sergiem Pérezem, více než 70bodový před Fernandem Alonsem, a ještě větší před jezdci Mercedesu. Mnohým je zřejmé, že titul má ve vačku, pokud tedy Péreze někdo nepokropí živou vodou. Nizozemec ještě vidí nějaké riziko v tom, že spolu s týmem usnou na vavřínech.

Musíme se soustředit pouze na sebe a pokračovat ve zlepšování našeho vozu,“ řekl úřadující šampion. „Momentálně to vypadá úžasně, ale nesmíme usnout. Takže pokračujeme ve zlepšování vozu, v jeho poznávání. Například bychom měli pochopit, proč nám nesedly tvrdé pneumatiky. Uvidíme, jak dopadne další závod. Nevím, jestli nám jiné okruhy budou sedět více nebo méně. To musíme zjistit.

Sergio Pérez měl v evidentně dominantním voze už druhý slabý víkend v řadě. Sice neodešel s nulou jako v Monaku, ale skončil pod stupni vítězů. Hlavní příčinou je hlavně to, že se v sobotu neprobojoval do Q3 a po startu se musel prodírat skrze pomalejší vozy.

Nechtěl jsem příliš riskovat,“ řekl Mexičan, kterému víkend v Monte Carlu pokazil náraz do zdi v první zatáčce prvního kvalifikačního pokusu. „Byl jsem trpělivý, hrál dlouhou hru, zábava přišla až nakonec. Naneštěstí jsem nestihl dohnat George (Russella), ale většinu času jsem stejně nemyslel na něj ale na Carlose (Sainze). Bylo vidět, že George bude silným soupeřem.

 

Pérez je jedinou nadějí fanoušků na zdramatizování sezony, jenže má opět pokles formy. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull