Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari má technického ředitele

Ferrari má technického ředitele

Koho se nakonec Vasseur rozhodl povýšit?

Ferrari má obsazený post technického ředitele, který byl prázdný, odkdy Mattia Binotto v roce 2019 přijal místo šéfa týmu, ale svou předchozí kancelář nechal prázdnou. Koho tedy nový šéf týmu, Frédéric Vasseur povýšil? Prý nikoho. Technickým ředitelem na straně šasi prostě je Enrico Cardile. Vasseur ho tak bere, odkdy na začátku roku přišel do týmu, ačkoli na dveřích kanceláře neměl napsáno technický ředitel, ale šéf šasi. Nyní ho už ale i oficiální web Scuderie Ferrari uvádí jako technického ředitele šasi a aerodynamiky.

"Nevím, proč je teď kolem toho pozdvižení, když organizační struktura byla po celou dobu jasná," podivil se Vasseur před víkendem v Monze, ačkoli první otázky na tohle téma prý dostal už v Zandvoortu. „Každý, kdo pracuje na straně šasi, má nad sebou nakonec Enrica Cardileho. V mých očích je Enrico technickým ředitelem. Pokud to chcete slyšet komplet, tak je technickým ředitelem šasi, jelikož máme i technického ředitele motorů, kterým je Enrico Gualtieri.

Minulý víkend v Zandvoortu jsem dostal i otázku, zda je dobré mít dva technické ředitele. Ale je to jednoduché, vždyť i Brackley (továrna na šasi Mercedesu) a Brixworth (továrna na motory Mercedesu) mají každá svého technického ředitele. Jeden je v Enstonu a jeden ve Viry-Châtillon (Alpine-Renault).

O struktuře hodně prozradí týmový web, kam se z managementu kromě Cardileho a Gualtieriho (technický ředitel pohonné jednotky) dostali ještě Diego Ioverno (sportovní ředitel) a Enrico Racca (šéf dodavatelského řetězce a výroby). Tohle jsou čtyři důležitý lidé přímo pod Vasseurem.

Tajný technický ředitel Ferrari, Enrico Cardile. Foto: Ferrari

Cardilemu je 48 let a s Ferrari spolupracoval již jako student leteckého inženýrství univerzity v Pise. Pak se přes designérské práce na GT verzích vozů Ferrari dostal do Scuderie, v roce 2016 jako šéf vývoje aerodynamiky. Tam přežil všechny personální otřesy a změny manažerské struktury, zastával různé vedoucí funkce v oddělení aerodynamiky i funkci projektového manažera. Šéfem šasi byl od 1. ledna 2021.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari