Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Interní souboj byl dárkem pro tifosi

Interní souboj byl dárkem pro tifosi

Sainze po závodě oloupili.

Šéf Scuderie Ferrari po skončení Velké ceny Itálie řekl, že souboj o třetí místo jezdcům dovolil navzdory riziku, aby tifosi odjížděli domů s pěkným zážitkem i přesto, že double získala jiná stáj.

Kdybych nařídil zachování pozic, úplně stejně byste se mě ptali, proč jsem to udělal,“ řekl Frédéric Vasseur novinářům. „Myslím, že tohle byl nejlepší způsob, jak poděkovat všem tifosi za podporu. A opravdu se mi nechtělo ukončit souboj pět kol před koncem. Věřím jim, a přesto dostali upozornění, že nemají riskovat. Samozřejmě, v tomto sportu je riskování vždy relativní pojem.

Závodění si pochvaloval i Charles Leclerc. Přestože se na pódium nedostal.

Opravdu jsem si to hodně užíval. Pravděpodobně nejzábavnější závod sezony, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Jsem si docela jistý, že ne celá boxová zídka sdílela nadšení a možná i někteří fanoušci by byli proti, ale já s Carlosem jsme si to vychutnali. Přesně takhle má vypadat závodění,“ řekl monacký závodník.

Carlos Sainz vyhrál kvalifikaci a i na konci prvního kola byl v čele pelotonu. Soubojů si užil více než Leclerc, ale ve dvou s jezdci Red Bullu táhl za kratší konec. Vůz Ferrari měl velmi dobrou rychlost na jedno kolo, vysoká maximální rychlost v soubojích hodně pomáhala, ale všechno bylo marné kvůli degradaci pneumatik, kterou měl Red Bull nesrovnatelně pomalejší.

Moc, opravdu moc jsem se snažil udržet red bully za sebou, ale o to více jsem namáhal pneumatiky. Když jsem bojoval, když jsem se pokoušel držet jejich tempo. Na konci závodu si to vybralo daň, hlavně na zadních pneumatikách. Udělal jsem, co bylo v mých silách. Nakonec je z toho vybojované třetí místo.

Sainz porazil týmového kolegu, dostal se na pódium a dohonil lupiče. Foto: Ferrari

Smutnou zprávou je, že jen pár hodin po nadšení z pěkného úspěchu před italskými fanoušky, byl jezdec Ferrari oloupen nedaleko hotelu v Miláně, kde byl ubytován. Tři pachatelé číhající na Sainze u hotelu se pokusili utéct s hodinkami značky Richard Mille v hodnotě 235 tisíc britských liber, tedy zhruba 6,6 milionu korun. Jednoho se však Sainzovi a jeho osobnímu trenérovi povedlo dopadnout po pronásledování na čtyřech kolech i dvou nohách. Druhého dopadl Sainzův manažer a třetího další člen Sainzova týmu. Španěl se tak na hotel vrátil i se svým hodinkami. Loni podobným způsobem o hodinky od sponzora týmu Ferrari přišel Leclerc, avšak byly ze vzácné edice a zloděj byl při pokusu o jejich prodej dopaden policií.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari