Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Minardi okoření exhibici na Zandvoortu dvojmístným vozem

Minardi okoření exhibici na Zandvoortu dvojmístným vozem

Fanoušky DTM tak potěší hned 2 monoposty formule 1.

Jak jsme Vás již informovali, série cestovních vozů DTM a formule 1 spojí během následujícího víkendu své síly, aby nabídly divákům v holandském Zandvoortu neobvyklou podívanou.
 
Christijan Albers se coby bývalý jezdec německých speciálů projede po trati s letošním minardi a v krátkém duelu vyzve dvojnásobného mistra světa Miku Häkkinena, aby s ním změřil síly ve svém mercedesu DTM.
 
Příležitost ukázat se domácímu publiku na jedinečném okruhu uprostřed písčitých dun dostane i Albersův krajan Robert Doornbos, který umožní několika šťastným divákům jízdu v dvojmístném monopostu italské stáje.
 
Šéf Minardi Paul Stoddart potvrdil, že akce výborně zapadá do programu týmu, jež se snaží přiblížit formuli 1 více fanouškům. "Tím, že zapojíme Roberta a dvojmístný vůz, předvedeme fanouškům vzrušující program, který doufám přispěje k ještě většímu dojmu z už tak báječné akce," dodal dále v tiskovém prohlášení Stoddart.
 
Barevné provedení Doornbosova vozu Minardi bude podle Australana mělo korespondovat jak s originálními designem stáje, tak s barvami hlavního sponzora celé akce společnosti CO2. Celá show proběhne před nedělním osmým závodem sezóny vozů DTM, jež bude v tradičním čase přenášet i česká TV Galaxie.