Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tým CTE Racing-HVM se přejmenuje na Minardi

Tým CTE Racing-HVM se přejmenuje na Minardi

Paul Stoddart by chtěl získat Doornbose a Verstappena.

V sérii Champ Car se v příštím roce ve startovní listině nově objeví tým Minardi. Paul Stoddart koupil většinový podíl týmu CTE Racing-HVM.

Stáj, která ponese oficiální název Minardi Team USA, hodlá v příští sezoně do závodů nasadit tři až čtyři vozy.

"V uplynulém roce jsme měli šanci zjistit, jaké jsou možnosti vrátit se k motorsportu. Po dlouhých úvahách jsme se shodli na tom, že série Champ Car, plná zajímavého a finančně efektivního závodění, bude tou pravou volbou," řekl Paul Stoddart.

Prezident Champ Car World Series Steve Johnson řekl:

"Přítomnost šéfa týmu s bohatými zkušenostmi se závoděním, jakým Paul Stoddart je, naši sérii jen posílí. Spojením jeho schopností a prostředků s týmem, který ukázal, že umí vyhrávat závody máme další důvod těšit se na nejbližší budoucnost Champ Car."

Paul Stoddart už také naznačil, koho by chtěl do svého týmu přivést. S Minardi bude opět spolupracovat nizozemský podnikatel Harry Muermans, což bude mít na výběr jezdců vliv.

"Harry Muermans je nejen komerční partner, ale i kamarád. V týmu se do určité míry také bude angažovat. Co se týče jezdců, myslím, že skvělou posilou by byl Jos Verstappen. Znám ho už dlouho. Jednáme i s Robertem Doornbosem, podle mě velmi talentovaným jezdcem," řekl Stoddart.

Nizozemskou jezdeckou dvojici by mohla doplnit Katherine Legge. Bez šance ale prý nejsou ani dosavadní jezdci týmu CTE Racing-HVM Nelson Philippe a Dan Clark. Kdo bude nakonec tvořit jezdecké složení Minardi, bude oznámeno po Novém roce.