Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Minardi: Vozy F1 by mohly být pomalé jako GP2

Minardi: Vozy F1 by mohly být pomalé jako GP2

"Vítěz nebude nejrychlejší, ale nejekonomičtější.

Bývalého majitele týmu F1, Gian Carla Minardiho, během prvních testů nejvíce zaujal Mercedes. Ten je na tom podle něj zatím ze všech týmů nejlépe.

Tým z Brackley vypadal při dlouhých jízdách sebejistě a kromě problému s předním křídlem v první den testů, nezaznamenal žádný výraznější problém.

"Pro mě je jasné, že na čele je Mercedes. Ferrari vypadá ale také velmi solidně.", cituje Minardiho německý Speed Week. "Nechci ale dělat ukvapení závěry. Důležité ještě bude, jak se nové vozy a motory předvedou v teplejších podmínkách v Bahrajnu. Zatím mám ale nejlepší pocit z motorů Mercedesu. Vypadá to, že jsou s pracemi dále než ostatní. McLaren, Williams i Force India spolupracují s Mercedesem a každý z nich také dokázal najet slušné množství kilometrů."

Podobný názor sdílí i několik insiderů F1. Minardi ale zaujal hlavně prohlášením, že F1 by mohla být rychlostně velmi blízko sérií GP2.

"Mám trochu obavy z nových pravidel. Nyní zde máme vozy, které by mohly být v závodech stejně pomalé jako GP2.", naráží Minardi na omezené množství paliva během nedělních závodů. Každé auto může spotřebovat pouze 100 kilogramů paliva. Můžeme předpokládat, že v sobotu dosáhnou vozy Formule 1 časy, ke kterým se během neděle neodváží ani přiblížit.

Minardi pokračuje: "Vítězem nebude nejrychlejší, ale nejekonomičtější. To jsou aspekty, které by mohly odradit i pár největších fanoušků."

Minardi se ještě pozastavil u týmu Ferrari. Věří totiž v plodnou spolupráci Fernanda Alonsa a Kimiho Räikkönena: "Vůbec nepochybuji, že spolu svá data sdílejí. Podle mě je Ferrari jediným špičkovým týmem, který přistupuje ke svým jezdcům rovnocenně a dá jim stejný materiál."

Minardi také přilil olej do ohně spekulací, když prohlásil, že italský výrobce alkoholických nápojů Martini & Rossi má vážný zájem o sponzorování Williamsu F1. Monopost Williamsu by tak mohl už v Bahrajnu vyjet v bílo-modro-červené barevné kombinaci.