Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Závod v Denveru mizí z kalendáře Champ Cars

Závod v Denveru mizí z kalendáře Champ Cars

Finanční problémy zardousily jeden z lepších městských závodů

CCWS včera oznámilo odložení závodu na městském okruhu v Denveru, který byl dosud v kalendáři plánován na 15. srpna. Oficiálně jsou důvodem pro odložení závodu časové kolize s dalšími akcemi v prostoru, který přiléhá k závodní trati, jež se vine po ulicích a parkovištích kolem Pepsi centra. Navíc se tradiční termín konání závodu dostal pro rok 2008 do termínové kolize se sjezdem Demokratické strany, který proběhne právě v Denveru.

Podstatným důvodem však zřejmě jsou potíže s financováním závodu, které nastaly poté, co se finanční skupina Centrix, která byla po první ročníky hlavním sponzorem akce, sama dostala do finančních potíží. Již v loňské sezóně muselo CCWS sáhnout do vlastních kapes, aby se jeden z nejpopulárnějších městských závodů mohl vůbec uskutečnit. Vhodné řešení a nový partner bohužel prozatím nebyl nalezen a definitivní tečku za plány na oživení populárního závodu udělalo oznámení o konání sjezdu demokratů v roce 2008. Neboť shánět hlavního sponzora závodu s výhledem na to, že v příštím roce závod stejně nebude, je bezpochyby ještě obtížnější.

Závod v Denveru přilákal v posledních letech za víkend vždy více jak sto tisíc diváků a díky široké trati, která na rozdíl od závodu v San José umožňovala předjížděcí manévry, byl oblíben i u jezdců.

Připomeňme si závody v Denveru několika okamžiky z minulých ročníků:

Denver 2006: postartovní skrumáž - zatímco všichni volí klasický směr jízdy po směru hodinových ručiček, Tracy se rozhoduje pro jízdu v protisměru

Denver 2006: poslední zatáčka posledního kola závodu - Bourdais a Tracy si vyjasňují, kdo za to může

Denver 2005: smutek - Timo Glock právě odstoupil ze třetího místa pro poruchu převodovky

Denver 2005: Jak zahodit vítězný závod - Tracy na první pozici ztrácí na okamžik kontrolu nad vozem, což betonová zeď okamžitě krutě trestá

Denver 2004: Dominance NHR - Bourdais a Junqueira na čele v první zatáčce závodu

Denver 2003: Horko v boxech - mechanici hasí vodou požár vozu Ryana Hunter-Reay

A na závěr Denver 2006: Stříkat šampus je rozhodně zábavnější než dělat totéž s vodou. Zvlášť když je na co.

Fotografie: CCWS, LLC. / USA LAT Photographic