Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Spyker bude třetí jezdce střídat podle národností

Spyker bude třetí jezdce střídat podle národností

V Malajsii pojede Fauzy, ve Španělsku zase Valles.

Spyker má v současnosti ze všech týmů nejširší kádr, ze kterého rekrutuje své páteční piloty pro závodní víkendy. Vybírat je bude podle národností, jak připustil šéf týmu Colin Kolles.
 
Holandská stáj bude mít letos k dispozici čtyři testmany: Holanďana Gieda van der Gardeho, Španěla Adriana Vallese, Malajce Fauruze Fauzyho a rezervního jezdce Markuse Winkelhocka z Německa.
 
"Obecně plánujeme nasadit třetího jezdce pouze dopoledne, ale záleží to hlavně na okolnostech," prozradil Kolles.
 
"V Malajsii chceme mít malajského jezdce, ve Španělsku budeme mít španělského. Takže Fauzy v Malajsii a v Barceloně Valles."
 
Pro úvodní Velkou cenu Austrálie se počítá s van der Gardem, ten však čeká na udělení superlicence. Pro všechny případy bude v Melbourne jako náhrada Winkelhock.
 
Pravidla pro využití třetích jezdců se letos změnila. Tým nemůže mít ve volných trénincích tři vozy, může však třetího jezdce nasadit na úkor jednoho ze závodních pilotů. V takovém případě testman může použít vlastní šasi a ne nutně jeden ze závodních monopostů.
 
Podmínkou pro účast v pátečním programu GP je superlicence. V komisi, která rozhoduje o jejich udělení, sedí Bernie Ecclestone, Max Mosley, Ron Dennis a Jean Todt.