Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lékaři jsou s Engeho rekonvalescencí spokojeni

Lékaři jsou s Engeho rekonvalescencí spokojeni

"Jediná další léčba bude ozařování loktu."

Tomáš Enge se úspěšně zotavuje po operaci komplikované fraktury lokte, kterou si přivodil během nehody v závodu American Le Mans Series v St. Petersburgu. Lékaři předpokládají, že by se rodák z Liberce mohl k závodění vrátit už 7. července v Lime Rock Parku.
 
Engeho operaci provedl na klinice Methodist Hospital/OrthoIndy doctor Tim Weber. K průběhu operace řekl:
 
"Všechno šlo velmi dobře. Jsem velmi, velmi spokojený, jak loket do sebe zase zapadl. Každý kousek kosti se vrátil tam, kde byl před tím. Loket v sádře není, takže můžu doporučit pohyb. Uvidíme asi za dva týdny, až budeme vyndavat stehy. Nejdůležitější je,  že celková struktura kosti se vrátila skvěle na místo a to je bezvadný start."
 
"Jediná další léčba pak bude ozařování loktu. Pokud by se toto zanedbalo, mohly by se  některé svaly uchytit na kost. Kdyby se to stalo, poškodily by  rozsah pohybu. Dáme tedy Tomášovi malou dávku ozařování, která by měla pomoci tento problém  eliminovat."
 
"Potřebujeme čas,  aby se zlomenina  začala hojit a poté můžeme začít pracovat na tom, aby se Tomáš vrátil brzy na trať. Jeho návrat bude záležet na tom,  jak rychle bude moci s loktem hýbat. Začneme cvičit a poté co bude moci ohnout loket,  přejdeme na motokáry. Podle toho, jak dobře mu to vše půjde, určíme jak rychle bude zase v autě."