Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dnes se bude jednat o budoucnosti formule 1

Dnes se bude jednat o budoucnosti formule 1

V Monaku budou diskutovány navrhované změny pravidel.

Šéfové stájí a čelní představitelé výkladní skříně motoristického sportu se dnes sejdou v Monaku, aby diskutovali navrhované změny pravidel. Jejich předběžný seznam jsme Vám přinesli v článku FIA plánuje revoluční změny pravidel F1 od roku 2008. Pokud se podaří změny prosadit, bude to znamenat doslova revoluci ve formuli 1.
 
Během Grand Prix San Marina prezentoval prezident FIA Max Mosley seznam navrhovaných změn, které by měly vstoupit v platnost počínaje rokem 2008, poté co vyprší současná Concordská dohoda.
 
Mosley chce eliminovat elektronické podpůrné prostředky a zavést motory o menším objemu. Jeho návrhy se setkaly se smíšenou reakcí, když se opět začalo diskutovat o konkurenční sérii.
 
Mosley doufá, že by nově navrhovaná opatření mimo jiné dramaticky snížila cenu. Tím by se mohly otevřít dveře do formule 1 i pro nové týmy. Dnes si něco podobného totiž mohou dovolit již jen velké automobilky.
 
Na základě schůzky v Monaku by měl Mosley připravit konečnou podobu změn. 30.června zasedá Světová motoristická rada, která by měla navrhované změny schválit.