Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Walker zvažuje nasazení třetího vozu pro sezónu 2008

Walker zvažuje nasazení třetího vozu pro sezónu 2008

Rád by v jeho kokpitu viděl Katherine Legge

Spolumajitel stáje Team Australia Derrick Walker přinesl konečně v předvečer prvního dne závodu v Surfers Paradise alespoň trochu optimistickou zprávu pro fanoušky série. Podle rozhovoru pro list Goldcoast vážně zvažuje pro příští sezónu nasazení třetího vozu a rád by v jeho kokpitu viděl současnou pilotku stáje DCR Katherine Legge.

"Rád bych příští rok nasadil třetí vůz a celý projekt je tak daleko, že o něm mohu otevřeně hovořit," řekl Walker. "Katherine je rozhodně mezi piloty, mezi kterými se budeme rozhodovat. Myslím, že je velmi důležité pro šampionát, aby v něm zůstala."

"Především je to dobrá pilotka a pokud se na celou záležitost podíváte z komerčního hlediska, je pro každou sérii velmi důležité, pokud má mezi piloty ženu, která je navíc úspěšná a to celé se děje pokud možno přirozenou cestou."

"Jsem přesvědčen, že svými schopnostmi do tohoto šampionátu patří a že jsme zatím neměli příležitost vidět, jak dobrá skutečně je," pokračoval Derrick Walker, který je pro své dlouholeté zkušenosti na závodní scéně velmi uznávaným odborníkem.

"Jako řada jiných pilotů jen čeká na svou velkou příležitost. Potřebují být ve správný okamžik na správném místě a dostat do ruky rychlý a spolehlivý vůz. Pak mohou zazářit jako meteor."

Walker dále uvedl, že mít v týmu tři vozy dává rozhodně po mnoha stránkách smysl, pokud máte finanční zázemí a jste organizačně připraveni takovou situaci zvládnout. "Potřebujete k tomu jen čas, lidi a peníze. Času máme dost, peníze se dají zajistit a talentovaných pilotů je na rozdávání."

Katherine podle svých slov skutečně jedná s Walkerem o možném angažmá, přestože celá záležitost je zatím na začátku.

Katherine před začátkem tréninku v Zolderu

"Chtěla bych v Champ Cars zůstat, pokud to jen trochu bude možné. Myslím, že jsem zatím neměla příležitost dokázat, co ve mně je a rozhodně jsem nedokázala, to co jsem i předsevzala.  V loňském roce byla většina problémů ve mě, byla to má nováčkovská sezóna a zvykala jsem si na auto. Letos máme až příliš technických problémů s vozem. Ale přestávku po Assenu jsme se snažili využít a doufám, že pro poslední dva závody se nám podařilo vůz skutečně zlepšit." 

Je dobré připomenout, že právě nasazení čtyř vozů je jedním z klíčů úspěchů týmu Michaela Andrettiho a Kima Greena  v IndyCar Series, neboť tým má možnost prověřit podstatně větší množství různých parametrů vozů a během závodních víkendů testovat více nastavení najednou. A v odborném tisku ve Spojených státech se v tomto týdnu objevily inzeráty týmu Australia hledající nové členy stáje. Walker tedy v Austrálii skutečně nemluvil do větru. Šedivovlasý Skot to konečně ani nemá ve zvyku.