Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari: Alonso ztratil titul kvůli špatnému vedení jezdců

Ferrari: Alonso ztratil titul kvůli špatnému vedení jezdců

Luca di Montezemolo vysmekl poklonu Alonsovi.

Špatné vedení jezdců stálo Alonsa titul, myslí si Luca di Montezemolo, prezident Ferrari, který současně ocenil, jak Alonso na ztrátu titulu zareagoval.

"Je to skutečný šampion, v každém slova smyslu, výjimečný jezdec. Skutečně oceňuji jeho sportovní přístup," řekl di Montezemolo. "Ztratil titul kvůli bodu a myslím, že to nebyla jeho chyba. Myslím, že to bylo důsledkem špatného vedení jezdců.

Alonso pogratuloval Räikkönenovi ještě během tiskové konference, ukázal tím, že je šampion i mimo trať. Tohoto gesta si velmi ceníme."

Alonso se o Räikkönenovi pěkně vyjádřil i pro rádio RAI, když řekl, že "je to výjimečný člověk, velká osobnost, ačkoli to navenek není vidět. V momentech, co jsme spolu, se stále směje, dělá žertíky. To není v televizi vidět.

Je to skvělý jezdec, bojoval o titul v roce 2003, 2005 a teď to dokázal, jsem šťastný."

Na straně druhé di Montezemolo zkritizoval Hamiltona za jeho počínání během Velké ceny Brazílie.

"Kdyby zůstal za Alonsem a nesnažil se jej předjet, byl by dnes šampionem," řekl di Montezemolo s tím, že se na Hamiltonovi projevilo mládí a velký psychický tlak.

"Má ale za sebou výjimečnou sezonu. Tak mladý, první sezona a bojuje o titul až do konce. Zaslouží si respekt a gratulace."

Hamiltonův manévr na Räikkönena během kvalifikace ale di Montezemolo označil za takový, který by neměl být příkladem správného počínání.