Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Uvolní Heidfeld místo Vestappenovi?

Uvolní Heidfeld místo Vestappenovi?

Jordan: "Německé společnosti potřebují německé jezdce."

Po nedávných oznámeních na téma připravovaného testování Jose Verstappena pro stáj Jordan Grand Prix se nelze nezajímat o finanční situaci týmu se základnou v Silverstone. Předmětem diskusí mohou být i výkony jezdecké dvojice ve složení Nick Heidfeld a Giorgio Pantano.
 
Donedávna se mělo za to, že Pantano v Jordanu dlouho nezůstane. Nyní se však spíše zdá, že by to mohl být případ zkušenějšího z obou pilotů. Nick Heidfeld by mohl odejít ještě před koncem sezóny a uvolnit tak místo nejen Verstappenovi, ale i sponzorským dolarům za ním. Možností samozřejmě zůstává, že by si Heidfeld sám našel finanční krytí.
 
"Nick za své místo platit nemusí," potvrdil Jordan pro Sport Bild. "Dříve nebo později však musí i on přinést nějaké peníze."
 
Jos bude testovat příští měsíc v Silverstone. Jeho fanoušci by však zatím neměli propadat přílišnému optimismu.
 
"Tento test by měl vyvolat zájem o Jose ve formuli 1 a jsem moc rád, že k tomu dojde ve spolupráci s naším loajálním sponzorem, firmou Trust," uvedl Jordan.
 
"Věřím, že Jos má ve formuli 1 budoucnost a doufám, že tento test dopadne dobře a že nějakým způsobem napomůže jeho kariéře ve formuli 1."
 
Pokud by budoucnost, o které Jordan hovoří, znamenala příchod Vestappena do Jordanu, co pak bude s Heidfeldem?
 
"Mým cílem je získat pro Nicka kontrakt se stájí BMW Williams," potvrdil Jordan. "Jsem přesvědčen, že německé společnosti potřebují německé jezdce."  
 
Názory Eddieho Jordana jsou skutečně zajímavé. Lze však vyslovit jisté pochybnosti, zda-li je Eddie schopen Heidfeldovi opravdu pomoci. Za úspěch by bylo možno považovat dokonce i to, kdyby s ním některý z předních týmů vůbec jednal.