Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton se prý stal vůdčí osobností týmu McLaren

Hamilton se prý stal vůdčí osobností týmu McLaren

Podle Martina Whitmarshe bude příští rok ještě mnohem silnější.

Výkonný ředitel McLarenu Martin Whitmarsh naznačil, že by se Lewis Hamilton mohl pro příští rok stát jasnou jedničkou týmu, čemuž by tým z Wokingu podřídil hledání jezdce, který by nahradil Fernanda Alonsa.

Jako pravděpodobná se teď jeví možnost, že McLaren dosadí na místo závodního jezdce někoho ze svých testovacích pilotů - buď tedy Pedra de la Rosu nebo Garyho Paffetta.

"Lewis je nyní naprosto osvědčeným jezdcem. Dokáže vést tým a může se stát právě tím prvkem, který nás dovede k zisku titulu.

Tým teď nemá žádné větší problémy, máme v záloze dva výborné piloty - Pedra de la Rosu a Garyho Paffetta. Najít jezce, kteří jsou lepší než oni, je těžké. Neexistuje moc jezdců, o kterých by se dalo říct, že by tyto dva nějak výrazně převyšovali. Uvědomujeme si, že využívat služby prověřených jezdců přináší do týmu stabilitu.

Uvidíme, jak se to vyvine. Fernando dříve nebo později trh s jezdci rozhýbe," řekl Whitmarsh.

McLaren sám prý nehodlá upustit od strategie stejného přístupu k oběma jezdcům. Hamilton se prý sám dříve nebo později stane jedničkou týmu.

"Upřímně, on už vlastně jedničkou je. Získal sebevědomí a potřebné znalosti. Věří si.

Pracoval jsem s ním několik let a mohl jsem vidět, jak obrovský pokrok dokáže přes rok udělat. Viděl jsem, kolik se toho naučil ve formuli Renault a ve formuli 3. Všechny ostatní ve formuli 1 to určitě až děsí.

V uplynulém roce značně dospěl, neměli bychom podceňovat, jak moc se vylepšil po lidské i závodnické stránce. Do Austrálie přijede s vědomím, že chce vyhrát. To je skvělé pro něho i pro celý tým," pěl na svého svěřence chválu Martin Whitmarsh.