Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Podle Adriana Campose za krizi v McLarenu může Hamilton

Podle Adriana Campose za krizi v McLarenu může Hamilton

"Když máte na svém voze dvojku, měl byste vědět proč."

Účastník šestnácti velkých cen formule 1 Adrian Campos obvinil Lewise Hamiltona, že je to on, kdo způsobil krizi vztahů uvnitř McLarenu, jež vyústila ve ztrátu titulu a odchod Fernanda Alonsa z týmu.

Campos nějakou dobu s Alonsem spolupracoval, když závodil ve formuli 3000 v roce 2000. Campos nesouhlasí s varováním někdejšího kolegy Emersona Fittipaldiho, který se nechal slyšet, že Alonsův týmový kolega v Renaultu Nelson Piquet Jr. bude pro dvojnásobného šampina větším problémem než byl Hamilton v McLarenu. A to mj. proto, že má Piquet v současném voze daleko více odjeto.

Alonso nezískal v McLarenu status týmové jedničky, což jej hodně rozlobilo. Oproti tomu si Fittipaldi myslí, že pokud dokáže s Briatorem navázat podobnou spolupráci, jako v letech před tím, má Alonso šanci bojovat o titul.

Adrian Campos si v této souvislosti myslí, že ačkoli Nelson Piquet Jr. sdědil po svém otci dobrý charakter i hrdost, bude schopen rozpoznat, kdo že je to jeho týmovým kolegou.

"Věci se v McLarenu začaly dít špatně od Velké ceny Monaka, kde předem zvolená strategie a vývoj závodu zvýhodnily Alonsa," řekl Campos. "Pokud máte na svém voze dvojku, měl byste vědět proč. Nastartoval krizi, která měla naznačit, že Ron Dennis nezvládá své jezdce. To by se s Flaviem Briatorem nestalo."

Věcy nabraly skutečný spád během kvalifikace na Velkou cenu Maďarska, kde Hamilton neuposlechl týmové příkazy s cílem nasadit jezdce do zvoleného kvalifikačního schématu a spustil tím nevídanou krizi, která vyústila v Alonsovu pomstu, v jejímž důsledku nestihl Hamilton svůj poslední kvalifikační počin. Od té doby Alonso přestal s Denisem zcela komunikovat.

"Nejsem schopen si představit, jak Piquet spouští stejnou krizi v Renaultu jako Hamilton v McLarenu," dodal Adrian Campos, nutno dodat že španělský rodák.