Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen odmítá roli favorita

Räikkönen odmítá roli favorita

S prací přes zimu je ale spokojen.

Přestože se Ferrari prezentovalo v zimních testech velmi dobře a jediným konkurentem se mu jeví McLaren, loňský šampion si netroufá odhadovat svou pozici v prvním závodě nové sezony.

Obecně se mluví o tom, že McLaren má lehčí výhodu na jedno kolo, zatímco Ferrari zajíždí stabilnější časy na delších stintech.

"To nevím," odvětil Fin na otázku, zdali bude Ferrari favoritem. "Myslím, že máme silný komplet, ale nevíme, jak jsou na tom ostatní. To se ukáže až v závodě. S tím, co jsme všechno zvládli v zimě, jsme ale celkem spokojení, takže uvidíme v Melbourne.

Řekl bych, že spolehlivost máme dobrou. Párkrát se nám sice loni stalo, že auto zastavilo během závodu, ale to se může přihodit vždy. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách a už se těším, až se vrátím k závodění. Nedá se říct, kdo bude nejrychlejší, to z testů vyčíst nelze. Ale vypadá to poměrně vyrovnaně.

Jeden den je rychlý tenhle kluk a další den zase někdo jiný. Stačí si počkat pár týdnů a zjistíme skutečnost během kvalifikace. McLaren v ní bude pochopitelně silný, ale uvidíme, jak si povede v závodě."

Podle Räikkönena je F2008 celkově krokem vpřed: "Auto je lepší ve všech směrech. Vylepšili jsem zadní část vozu a vypadá to, že se to skvěle projevilo na gumách a zkrátka na všem.