Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso tipuje, že titul obhájí Räikkönen

Alonso tipuje, že titul obhájí Räikkönen

A svému bývalému parťáku Lewisi Hamiltonovi popřál hodně štěstí.

Kdyby měl říct Fernando Alonso jedno jméno, byl by to Kimi Räikkönen, který podle něj má největší předpoklady vyhrát šampionát, a to již podruhé, čímž by vyrovnal Fernandovu sbírku.

Samotný Alonsův Renault se totiž zatím nejeví jako mistrovské auto a vypadá to, že na Ferrari a McLaren bude stačit ztěží.

"Z testů je těžké předvídat, ale Ferrari se zdá jako jeden z favoritů, a vzhledem k tomu, že obhajuje mistrovský titul, bude letos Kimi tím pilotem, kterého se budou muset snažit všichni ostatní porazit," míní Španěl."Lewis, Kovalainen, Massa, dvě Ferrari a dva McLareny, všichni jsou schopni letos zvítězit, ale kdybych měl říct jedno jméno, bude to Kimi."

Mistr světa z let 2005 a 2006 se domnívá, že sebevědomí získané loňským titulem, udělá Räikkönena ještě silnějšího, zvláště když vstal z popela a zvítězil za situace, kdy už s ním prakticky nikdo nepočítal.

"Podle mého Kimi ke konci loňského roku zajel velmi dobré závody, a měl hodně štěstí, že se stal mistrem, protože tomu byl značně vzdálen," přemítal Alonso. "Nyní sám sebe dostal do velmi silné pozice. Teď bude mít vysoké sebevědomí, přitom je rychlý, což není nic nového, a bude zajímavé sledovat, jak mu to půjde po vítězství v šampionátu."

Fernando zároveň očekává, že jeho bývalý týmový kolega Lewis Hamilton bude lepší než minulý rok.

"Přeju mu mnoho štěstí v boji o titul," řekl. "Po jednom roce získávání zkušeností to pro něj možná bude všechno snazší. Zná okruhy, ví jak to chodí při závodních víkendech i to, jakému tlaku musí čelit. Takže je tu poměrně dost věcí, ve kterých bude mít výhody oproti loňsku."