Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Graham Rahal zmešká první závod IndyCar Series

Graham Rahal zmešká první závod IndyCar Series

Klíčových náhradních dálů je příliš málo.

Graham Rahal, pilot stáje Newman/Haas/Lanigan Racing zmešká první závod nové spojené IndyCar Series. Důvodem je kritický nedostatek náhradních dílů, kterým trpí nově příchozí týmy, ale i IndyCar Series jako taková. Zpráva o konci CCWS a přechodu jejích týmů do série IndyCar přišla tak náhle, že výrobce vozů, kterým je italská Dallara, nestíhá vyrábět potřebné množství celých vozů i náhradních dílů.

Rahal totiž svůj vůz značně poškodil během druhého dne testů v Homesteadu tento týden a po demontáži monopostu bylo zjištěno, že některé kritické součásti si není možné půjčit ani od jiných týmů, protože ani ty je nemají v dostatečném množství. Tým se tedy nyní soustředí na přestavění vozu pro další testy v Sebringu 1. dubna a především na přípravu vozu pro 2. závod sezóny na městském okruhu v St. Petersburgu.

"Je velkým rozčarováním, že po všem velkém úsilí, které náš tým vložil do přípravy vozu, se nebudeme moci zúčastnit otevření sezóny na Homesteadu a vůči ostatním členům týmu se nyní cítím poněkud provinile, protože oni pracovali v minulých týdnech skutečně tvrdě, abychom na startu stáli. Současně ale musím říci, že potřebujeme čas, nic není možné při přestavbě vozu uspěchat. "

"Prostě si prožiju tenhle závodní víkend trochu z jiné perspektivy a budu pozorně sledovat jak si bude počínat můj stájový kolega Justin Wilson. Pravděpodobně budu část závodu sledovat ze stanoviště spotterů, abych získal celkový přehled o dění na trati. A pak to pro nás znovu vypukne v Kansasu, který se teď stane mým prvním oválovým závodem."