Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Super Aguri v Turecku prý nepojede, řekla Honda

Super Aguri v Turecku prý nepojede, řekla Honda

Kamionům týmu nebylo umožněno vjet do paddocku v Turecku.

Pověstný rytíř na bílém koni, který se byl ukázat v paddocku Velké ceny Španelska s ohledem na námluvy se Super Aguri, se králi (Hondě) nelíbí.

Poté, co selhala jednání s finanční skupinou Magma (kvůli zákaznickým šasi a skutečnosti, že na prodej je Toro Rosso, případně kvůli vyčkávání na to, až Super Aguri klekne úplně, čímž klesne jeho cena), se v Barceloně objevil Franz Josef Weigl za Weigl goup.

Nová smlouva ale podléhá schválení Hondě, která si vyhradila právo posoudit, zda je nový investor schopen tým formule 1 finančně zajistit. A navzdory tomu, že podle Weiglových slov není na investici sám, Hondě se nezdá dost věrohodný.

"Je nepravděpodobné, že firma Weiglovy velikosti má na to provozovat tým formule 1," řekl o uplynulém týdnu šéf Hondy Nick Fry. "Leda by tam byl někdo další, kdo projevil zájem, samozřejmě."

Jeho slova potvrdila skutečnost, že kamionům Super Aguri nebylo umožněno vjet do paddocku Velké ceny Turecka. Důvodem je prý oznámení Nicka Frye vedení formule 1, že Super Aguri v Turecku startovat nebude.

Ne že by Honda neměla zájem o účast Super Aguri ve formuli 1, ale japonská automobilka financuje provoz Super Aguri dlouho přes stanovený termín a navíc chce od nového investora úhradu nákladů s tím spojených. Ty se odhadují na 100 mil. dolarů.

Vozy Super Aguri jsou ještě v Anglii, zatímco pracovníci týmu jsou na cestě do Istanbulu. Pokud Super Aguri skutečně nepojede, klesne počet startujících na dvacet. Záměr přitom je mít na startu velkých cen 24 aut.