Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tomáš Enge tento víkend startuje ve 24h Nürburgringu

Tomáš Enge tento víkend startuje ve 24h Nürburgringu

"Myslím, že přezdívka Zelené peklo k této trati sedí."

Český závodník Tomáš Enge tento víkend startuje do dalšího čtyřiadvacetihodinového závodu své kariéry: tentokrát na Severní smyčce Nürburgringu.

V Německu velmi populární závod se jede už po šestatřicáté, Enge se bude v jedné z 230 posádek střídat s kolegy Němcem Stefanem Mückem a Rakušany Karlem Wendlingerem a Robertem Lechnem s vozem Aston Martin DBRS9.

„Na Nürburgring jsem přijel rovnou z víkendových závodů v Mostě a musím říct, že jsem byl překvapený tím, co jsem při příjezdu do Německa viděl," netajil se Tomáš Enge. "Okolo trati bylo velké množství kempujících lidí. Říkal jsem si, aha, dneska se tu jely nějaké závody. Jenže nebyla to pravda. Byli to fanoušci, kteří přijeli na čtyřiadvacetihodinovku!

Dorazili tak brzy, aby si zajistili ta nejlepší místa podél Severní smyčky. To se mi moc líbí, když diváci žijí závody takovým způsobem. Každý rok je u tohoto maratonu kolem 200 000 diváků, už se moc těším na atmosféru.

Náš vůz Aston Martin DBRS9 je postavený podle předpisů FIA GT3, nicméně má několik dalších úprav, například větší přítlak.

V pondělí jsme na Nürburgringu testovali, vše šlo velmi dobře. Když jsem zde v dubnu jel poprvé závod série LMN, připadal jsem si tak trochu jako na rychlostní zkoušce rally. Myslím, že přezdívka Zelené peklo k této trati sedí, už se na něj těším.“