Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozhovor s Kimim Räikkönenem

Rozhovor s Kimim Räikkönenem

O incidentu v boxech či silném BMW.

Co se to tam v těch boxech přihodilo?

"Měli jsme dobrou zastávku a víceméně jsme se dostali před všechny ostatní. S Kubicou jsme byli bok po boku, když tu do mě najednou někdo vrazil. Bylo tam červené světlo, ale odhaduji že někteří lidé se rozhodli jet dál. Je to škoda, byla to jeho chyba, ale s tím už nic nenadělám."

Co jste si pomyslel o tom, co Hamilton udělal?

"Pravděpodobně nejsem ta nejlepší osoba, co by to měla hodnotit, protože v minulém závodě jsem chyboval já. Tohle jsou ovšem dva kompletně jiné příběhy. Je možné ztratit kontrolu na okruhu v rychlosti kolem 300 km/h a tím pádem do někoho narazit, něco jiného je ale jet v pitlane s omezovačem rychlosti a nekoukat před sebe. To je poněkud hloupé."

Byla to pro vás propásnutá příležitost?

"Měli jsme dobré auto a jeli jsme na třetím místě. Potýkali jsme se nejdřív s problémem na levé přední pneumatice, která se značně drolila, ale vše se pak zlepšilo a lehce jsem mohl dohánět ostatní. Pak přišel safety car a dostali jsme se víceméně do vedení."

Hamilton přiznal, že neviděl červené světlo. Myslíte, že se omluví?

"Já kvůli tomu nejsem rozčílený. On ví, že tam je červené světlo, a tým mu to měl říct. Je to škoda. Byli jsme tam dvě auta bok po boku, oba jsme stáli, takže..."

Co si myslíte o Robertu Kubicovi a jeho vedení v šampionátu?

"Mohli jsme vidět, že jsou prakticky v každém závodě velmi rychlí. Nyní získali první a druhé místo. Když se chlapcům z čela závodního pole nedaří, dává jim to hezké vedení. Myslím ale, že s naším vozem bychom měli být schopni vyhrávat závody a vrátit se zpět. Stále je za námi menší část sezóny, nejsme momentálně v ideální pozici, potřebujem ale pouze začít znovu vítězit."

Jaká byla trať?

"Nebylo to zas tak zlé. Sice praskala, ale opravili to jak jen to bylo možné, určitě to bylo lepší než včera."

Jak velká hrozba je podle vás nyní BMW s ohledem na šampionát?

"Neustále sbírají body. Nikdo je nemůže odepsat. Kubica je pět bodů před Lewisem a Massou, sedm bodů předemnou."