Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel a Red Bull? On sám by byl pochopitelně pro

Vettel a Red Bull? On sám by byl pochopitelně pro

I když nezavrhuje ani přestup k BMW.

Poté co David Coulthard oznámil konec své kariéry, se okamžitě vyrojily spekulace, které spojují se sedačkou Red Bullu Sebastiana Vettela.

Německý mladík ale v rozhovoru ujistil, že zatím žádné diskuze ohledně jeho přechodu neprobíhaly, avšak on sám by se tomuto kroku nebránil.

Ovšem na otázku, jestli je BMW ze hry, odpověděl: "Není. Nikdy. Ve formuli jedna se může stát cokoli. Jsem s nimi stále v kontaktu, samozřejmě je všechny znám a... Ohledně formule 1 nemám(kontrakt s BMW- pozn. redakce), ale mimo ni ano. Jak všichni vědí, jsem velvyslanec BMW, ale kromě toho tu žádná další dohoda není."

Sám Vettel věří, že již má na to, aby se posunul výše, a dokázal naplnit očekávání kvalitnějšího týmu.

"Kdybych nevěřil sám v sebe, kdybych si myslel, že si nezasloužím šanci, nebo že nemám schopnosti řídit vůz relativně rychle tak, aby byl konkurenceschopný, nebyl bych tu. Samozřejmě, že si věřím, a věřím tomu, že mohu zvládnout to samé, co piloti Ferrari a McLarenu, ale musím být realista.

Mají více zkušeností a já toho potřebuji ještě hodně pochytit. Jsem si vědom toho, že jsem stále velice mladý a je tu hodně věcí, co se musím naučit. Pokud bych neměl sebedůveru, potom bych udělal lépe, abych jel domů a začal dělat něco jiného. Jasně, že jsem tady, připraven bojovat, a snad se mi splní v budoucnu můj cíl, dostat se do konkurenceschopného vozu."

A je takovým vozem Red Bull?

"Proč ne, ano," zněla mladíkova odpověď.

Vettel měl dnes narozeniny, novináři se jej tedy s ohledem na jeho mladý věk dotazovali, umí-li si sám sebe představit v F1 ve 37 letech. Neopomněli se také zeptat na narozeninovou oslavu.

"To netuším. V tuto chvíli si neumím představit sám sebe v sedmatřiceti, mně přijde starý už 21! A party nebude. Půjdu si brzy lehnout, abych byl svěží pro souboj s Red Bully."

Další otázka také narážela na odchod Davida Coultharda. Cítí s úbytkem starých pardů mladí dravci příležitost?

"Už když odcházel Michael, byl to zlom, ale naneštěstí tu byl Kimi, který jej zastoupil," pověděl Němec. "Nakonec ale stejně musíte bojovat s každým na okruhu. Pochopitelně někteří hoši mají více zkušeností, někteří méně, ale na špici budou vždy ti s nejlepším vozem.

Myslím ale, že každý, kdo sedí ve skvělém voze, si to zároveň zaslouží. Nikdo tam nedostane šanci jenom díky štěstí. Nad věcmi, jako kdo ukončí kariéru, ale příliš neuvažuji."