Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz má pro Vettela pouze slova chvály

Sainz má pro Vettela pouze slova chvály

Váží si lidi kolem sebe.

Zítra se Carlos Sainz poprvé zúčastní tréninku ve voze Ferrari, ve kterém vystřídal Sebastiana Vettela. Není to poprvé, co mu Vettelův odchod z týmu uvolnil místo. V roce 2014 odešel z Red Bullu do Ferrari, Red Bull si k sobě z juniorského týmu vzal Daniila Kvjata a v Toro Rosso díky tomu bylo místo nejen pro Maxe Verstappena, ale i pro Sainze. Zdálo by se, že se tito dva v týmu nikdy nepotkali, ale Španěl už v roce 2014 makal v simulátoru Red Bullu a dosud si pamatuje na pěkné poděkování za jeho práci, s čímž se ve F1 nesetkává moc často a jistě to nečekal po do té doby nejhorší Vettelově sezoně.

"Sebastian si zaslouží maximální respekt. Je jedním z jezdců, jejichž jméno se pojí s celou jednou etapou v historii F1. Pár horších let na tom nic nezmění, "řekl Sainz o čtyřnásobném šampiónovi.

"Řeknu vám jeden příběh. Týká se dne, kdy se rozloučil s Red Bullem. Já jsem byl tehdy pouze simulačním jezdcem, ale napsal list speciálně pro mě. Poděkoval mi za práci, kterou jsem pro něj dělal v simulátoru. Dal si tu námahu, že všem zaměstnancům rozeslal osobní dopisy. Pamatoval si, že jsem byl v simulátoru i o čtvrté ráno, když se hledalo lepší nastavení vozu pro VC Austrálie a v listu mi za to poděkoval i za všechen čas v simulátoru. Od té doby si ho vážím o to více a mimo kamer spolu i velmi dobře vycházíme."

O Vettelovi se ví, že rukou napsaný dopis má pro něj větší váhu než všechny SMSky světa. Foto: Aston Martin

Zdroj: f1i, úvodní foto: