Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dvě V jsou pro Red Bull neúnosný luxus

Dvě V jsou pro Red Bull neúnosný luxus

Nevypadá to ani na Ricciardův návrat

Jedno z možných útočišť Sebastiana Vettela po odchodu z Ferrari můžeme ze seznamu vyškrtnout. Red Bull byl ostatně pouze hodně málo pravděpodobnou alternativou.

Helmut Marko nyní znovu potvrdil, že rudí býci o svoji někdejší hvězdu nemají zájem. „Dvě V si nemůžeme dovolit,“ prohlásil, narážeje na možný tandem Vettel – Verstappen. „A ani nechceme.“ V podstatě jen zopakoval svoje vyjádření pro Sky Sports z letošního února, kdy naznačil, že na oba rozpočet nestačí.

Marko totiž nevěří, že čtyřnásobnému mistru světa nejde o peníze, jak se o tom snaží přesvědčit svoje okolí. K jeho rozhodnutí prý určitě přispěly i „ponižující“ podmínky nové smlouvy, kterou mu Ferrari nabídlo. „Jenže i to bylo na míle vzdáleno tomu, co u nás bere Alex Albon,“ vysvětlil Marko. „Se Sebem samozřejmě zůstáváme v kontaktu. Dali jsme mu ale jasně na vědomí, že jedničkou je a zůstane Max.“ 

Nejpravděpodobnějším Vettelovým nástupcem u Ferrari je Carlos Sainz. Jenže nejdříve ho musí pustit McLaren. Foto: McLaren

Pokud jde o již zmíněného Albona, Marko nevidí žádný důvod pro to, proč by v týmu nemohl pokračovat. „Jedině když totálně vybouchne, poohlédneme se po někom jiném. Nemusí to ovšem být jenom Ricciardo,“ narazil konzultant Red Bullu pro motorsport na další spekulaci.

Sám je toho názoru, že Australan, jemuž se u Renaultu moc nedaří, zamíří do McLarenu. Carlos Sainz si totiž údajně již plácl s Ferrari. Potřebuje se jen vyvázat z platného kontraktu, který má ve Wokingu až do roku 2021.

Zdroj: FORMULE.cz