Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel se poptával i u Red Bullu

Vettel se poptával i u Red Bullu

Marko by ho raději viděl v Mercedesu

Helmut Marko v rozhovoru pro Sky Sports přiznal, že Sebastian Vettel během hledání nového uplatnění zaklepal i u svého bývalého zaměstnavatele.

Mluvil jsem s ním,“ potvrdil četné spekulace konzultant Red Bullu pro motorsport. „Samozřejmě jsme probírali, jaké možnosti by se mu naskytly u nás. Jenže to nejde. Máme platné smlouvy s Maxem a Alexem Albonem. S tím se nedá nic dělat.

Vřele však čtyřnásobného mistra světa doporučil Mercedesu. Je v tom asi i kousek zlomyslnosti, protože podle mínění mnoha expertů nemůže spojení Hamilton – Vettel fungovat. 

Hodně lidí by si tyhle dva přálo vidět napřesrok v jednom týmu. Foto: Mercedes

Seb půjde jen do týmu, s nímž se dá vyhrávat,“ vyloučil Marko už předem variantu Vettelova přechodu k Renaultu. „Sice to pro F1 nebude moc prospěšné, když Lewis a Seb budou jezdit pořád na prvních dvou místech. Bojovali by však proti sobě, a to může mobilizovat spoustu diváků.“ A jako ten třetí vzadu bude číhat Verstappen, jestli se ti dva navzájem nevytlučou, chtělo by se dodat...

Pokud jsem správně porozuměl Totovi (Wolffovi), dostávají se teď u Mercedesu ve F1 do popředí marketingové zájmy. Sebovo angažování by z tohoto pohledu představovalo bombu a skvělý reklamní tah. Kdyby byl Niki (Lauda) živ, určitě by se za takové řešení přimlouval.

Když to nevyjde, je Marko přesvědčen, že Vettel odejde do závodnického důchodu: „Dosáhl toho strašně moc a finančně je zajištěn. Nemusí riskovat svoji pověst v nějaké průměrné stáji. Konec by navíc odpovídal jeho charakteru. Buď vítězit, nebo nic.

Zdroj: FORMULE-cz