Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Helmut Marko: Vettel porušil kontrakt

Helmut Marko: Vettel porušil kontrakt

Německý pilot včera svévolně navštívil závodní tým Ferrari.

Helmut Marko není spokojen s chováním Sebastiana Vettela. Pilot přestupuje do Ferrari a jeho jezdecké povinnosti již skončily, ještě nějaký čas je ale ještě povinen dodržovat končící smlouvu s Red Bullem. Kamenem úrazu jsou dva testovací dny na okruhu Yas Marina v Abú Zabí, které již Vettel chtěl strávit v monopostu Ferrari. Toto mu prý Red Bull nejprve dovolil, ale pak svůj názor náhle změnil, údajně kvůli obavám, že by Vettel začal Ferrari okamžitě prozrazovat některá ze společných tajemství.

"Je to škoda, protože mi to nejprve dovolili a pak zase zakázali," prozradil novinářům v Abú Zabí budoucí jezdec Ferrari. "Prostě je to tak. Cosi se změnilo. Pokud tomu dobře rozumím, lidé z technického oddělení začali dělat paniku. Prý bych Ferrari mohl prozradit nějaká tajemství."

Bez dovolení se odchovanec Red Bullu do monopostu sednout neodvážil, ale včera se alespoň objevil v garáži Ferrari. Čtyřnásobný šampion přišel jako host - v civilu. Kromě rozhovorů s významnými členy závodního týmu si také nasadil sluchátka (červené se znakem společnosti Shell) a poslouchal radiokomunikaci týmu s jezdícím Kimim Räikkönenem. Podle Marka tím došlo k porušení stále platné smlouvy.

"Z právního hlediska to není v pořádku," řekl poradce Red Bullu pro motorsport. Red Bull Racing se však rozhodl nechat celou věc tak a nepodnikne žádné kroky. "V podstatě je mi to jedno," dodal Marko během rozhovoru pro německý Auto Bild.